Politika

URA: Dok DPS zatvara fabrike, Rakčević otvara nova radna mjesta

Pošto je DPS saopštila da je najbolji dokaz uspjeha politike te stranke to što je predsjednik GP URA Žarko Rakčević milioner, stigao je odgovor sa druge strane. URA kaže da, dok su preduzeća čelnika DPS-a u minusu i dok njihovi ortaci zatvaraju fabrike, predsjednik URA otvara radna mjesta i puni budžet Crne Gore, unoseći milione eura sa inostranog tržišta.
URA: Dok DPS zatvara fabrike, Rakčević otvara nova radna mjesta
Portal AnalitikaIzvor

Njihovo saopštenje, Portal Analitika, prenosi integralno:

“Hobotnica koja teroriše Crnu Goru, čija je glava sami vrh DPS-a, a dio pipaka bestidni  mediji na čelu sa mračnom televizijom ofarbanom u ružičasto i tabloidom koji služi za sijanje besprizornih laži o protivnicima vlasti, ustremila se na svom silinom na Građanski pokret URA. Brutalna kampanja čija su meta predsjednik i članovi rukovodstva URA je pokazatelj dvije važne činjenice – da smo u pravu i da u djelovima DPS-a, koji funkcionišu kao organizovane kriminalne grupe, vlada nervoza.

Kada su vidjeli da su predstavnici URA i ostalih opozicionih stranaka odlučni u namjeri da u značajnoj mjeri spriječe praksu kupovine glasova zloupotrebom državnih resursa, DPS je grubo pogazila Sporazum i pokazala da ne želi rješavanje krize na slobodnim izborima.

Da im riječ ne znači ništa bilo je jasno odavno, sada su pokazali i da ih ni potpis ne obavezuje, pa su prekršili obavezu da se odluke od posebnog značaja donose konsensusom. Epilog je gubitak kontrole države nad skoro polovinom Elektroprivrede CG i guranje Crne Gore u još dublji ponor. Novi ugovor sa A2A, druga faza TE Pljevlja, Rudnik Pljevlja i Buljarica su jednostrani potezi DPS-a i satelita,  koji mogu preskupo koštati građane, ali i donijeti nove ekstraprofite ofšor partnerima vlasti.

Zaboljela ih je najava izlaska iz Vlade izbornog povjerenja jer je onda samo na njima odgovornost za sva buduća dešavanja. Da bi se sakrili, upregli su poslušne medije kojima diriguju mračnjaci okupljeni oko čelnika DPS-a. Tako demonstriraju i zašto su pogazili obavezu iz Sporazuma da se izmijene medijski zakoni i omogući svim medijima ravnopravna pozicija na tržištu.

Ipak, koncentracija im je sve slabija – u jučerašnjem napadu DPS-a ustremili su se na činjenicu da je predsjednik URA četvrt vijeka vlasnik uspješnih preduzeća. Time su razotkrili svoju ključnu frustraciju – dok su preduzeća njihovih čelnika u minusu, dok njihovi ortaci zatvaraju fabrike, gase sve čega se dotaknu, duguju milione budžetu i iznose milione iz Crne Gore, predsjednik URA otvara radna mjesta i puni budžet Crne Gore, unoseći milione eura sa inostranog tržišta.

Da žal rasipnika iz vrha DPS bude veći, to uspijeva i pored svih opstrukcija sa kojima se godinama suočava. Zato je URA garant zdravih promjena i ekonomskog razvoja, a DPS garant propasti”, zaključuje se u saopštenju.

 

Portal Analitika