Svijet

Aerodrom u Dubaiju zatvoren zbog zapaljenog aviona

Međunarodni aerodrom u Dubaiju zatvoren je poslije incidenta pri slijetanju Boinga 777, u kojem nije bilo žrtava, saopštila je aerodromska služba, javila je AFP. "Svi letovi su odloženi do daljeg", navodi se u saopštenju aerodroma.Lokalne televizije prenijele su snimke aviona iz kojeg izlazi crni dim i dodale da su putnici evakuisani pomoću tobogana za spasavanje putnika.
Aerodrom u Dubaiju zatvoren zbog zapaljenog aviona
Portal AnalitikaIzvor

Agencija AP javila je da u incidentu prilikom slijetanja aviona boing 777 na glavni aerodrom u Dubaiju niko od ukupno 300 putnika i članova posade nije povrijeđen i da su svi bezbjedno evakuisani iz letilice.

Emirates, najveći avioprevoznik na Bliskom istoku, potvrdio je da se u 12.45 po lokalnom vremenu dogodio incident prilikom slijetanja aviona na letu iz grada Tiruvanantapuram u indijskoj državi Kerala za Dubai.

Do problema je došlo prilikom sletanja, ali su svi putnici i članovi posade bezbijedno evakuisani.

U avionu su bili putnici iz 20 zemalja, ali najviše ih je bilo iz Indije - 226. Kako je saopštila aviokompanija, u avionu su bila 24 Britanca i 11 putnika iz Emirata. Po šestoro putnika je iz SAD i Saudijske Aarbije, petoro iz Turske, četvoro iz Irske, po dvoje iz Australije, Brazila, Nemačke, Malezije i Tajlanda.

U avionu je bio i po jedan putnik iiz BiH, Hrvatske, Egipta, Libana, Filipina, Južne Afrike, Švajcarske i Tunisa.

Drugi detalji o incidentu nisu saopšteni.

Portal Analitika