Abiznis

Apelacioni sud ukinio presudu Privrednog suda u vezi hotela "Planinka"

Apelacioni sud u Podgorici u julu ukinuo je prvostepenu presudu Privrednog suda kojom se raskida ugovor o kupovini hotela „Planinka“ na Žabljaku. Na taj način su se potvrdilli stavovi kompanije Primorje AD da se pravno ugovor o kupovini hotela ne može raskinuti.
Apelacioni sud ukinio presudu Privrednog suda u vezi hotela "Planinka"
Portal AnalitikaIzvor

"Kompanija Primorje je ozbiljno namjeravala da krene u ovu investiciju što govori i činjenica da postoji završeni glavni projekat rekonstrukcije hotela „Planinka“, kao i da se u periodu od kupovine hotela 2006. do 2010. godine uložilo oko pet miliona eura u rješavanje imovinsko pravnih odnosa. Primorje je izvršilo kupovinu zemljišta i objekata u neposrednoj blizini hotela „Planinka“ u cilju zaustavljana uznapredovale neplanske i divlje gradnje. Osim toga, radilo se na održavanju samog hotela koji nikad nije bio zatvoren, osim u slučaju nedostatka gostiju. Pored toga, uredno su izmireni porezi i zarade svih zaposlenih u hotelu2, navodi se u saopštenju Primorja.

Iako je Primorje planiralo da sadašnji hotel „Planinku“ podigne na nivo od četiri zvjezdice, usljed nedostatka adekvatnog skijališta i postojanja divlje gradnje sa kojom treba da se obračuna Opština Žabljak i Vlada Crne Gore, rekonstrukcija hotela „Planinka“ je stopirana dok se ne stvore uslovi za njenu realizaciju.

Primorje je u februaru 2006. godine kupio hotel „Planinku“ za dva miliona eura od Ski centra Durmitor u stečaju, i isplatio povjerioce te firme od tih sredstava. 

Portal Analitika