Politika

Vučelić: Đeljošaj mnogo zaboravlja, čak i to da je on odlučivao o Tuzima

Izjava Nika Đeljošaja povodom prijetnji trojici poslanika DPS-a ostaće zabilježena kao presedan u crnogorskoj političkoj praksi, jer se prvi put dogodilo da jedan poslanik ne osudi i da relativizuje i dodatno ohrabruje opasne poruke upućene njegovim kolegama. Istina, to ne čudi kada je riječ o Đeljošaju, jer njegovu kratku političku karijeru karakterišu stalna lutanja – od pune saradnje sa DPS-om, preko koketiranja sa SDP i pokretom URA čiji rječnik danas uništava, do čvrstog zagrljaja sa DF-om, koji predvode politički nasljednici onih koji su „herojski“ jurišali na Tuzi 1998. godine - kazao je predsjednik Odbora DPS Glavnog grada Vladan Vučelić.
Vučelić: Đeljošaj mnogo zaboravlja, čak i to da je on odlučivao o Tuzima
Portal AnalitikaIzvor

On je rekao da je politika DPS-a personifikacija multietničkog i multinacionalnog sklada u građanskom društvu, te da su to dokazali  kroz decenije postojanja.

- Za DPS samostalna opština Tuzi nikad nije predstavljala problem, ne predstavlja ga ni danas. Ipak, pragmatično i mudro kao i uvijek, politički lideri albanskih nacionalnih partija su se opredijelili za očuvanje veza sa Glavnim gradom, procjenjujući da će na taj način najbolje zaštiti interese građana Tuzi. Aktuelni zakonski okvir Tuzima i Golubovcima je obezbjedio punu samostalnost i istovremeno sigurnost, jer kroz vezu sa Glavnim gradom imaju veće budžetske prihode nego što bi ih samostalno ostvarili. Dakle, sve razvojne projekte i poslove iz nadležnosti  lokalnih samouprava nezavisno opredjeljuju, a finansijsku, pa čak u slučaju potrebe i stručnu i administrativnu podršku, obezbjeđuje Glavni grad. Đeljošaj je izgleda zaboravio da je i sam učestvovao u radnoj grupi koja je usvojila ovakvo rješenje – ističe Vučelić.

Interesi građana Tuzi, prema njegovom mišljenju, ne zanimaju Nika Đeljošaja, već se, kako dodaje, vodi isključivo ličnim stavovima, koje usaglašava sa onima koji vode anticrnogorsku, antievropsku i anti NATO politiku.

- Navodnu „brigu“ o sunarodnicima Đeljošaj je sveo na iskrenu brigu o sopstvenoj fotelji u Skupštini, koju je uzurpirao uskraćujući političko pravo svog kolege Mehmeta Bardhija. A ako je Đeljošaj sklon političkoj amneziji, građani nijesu i takvu neprincipijelnu politiku će ocijeniti sami na predstojećim izborima – poručuje Vučelić.

Portal Analitika