Politika

Danas sastanak: Ministri izvještavaju lidere "trojke" o rezultatima

Rukovodstva tri opozicione stranke koje participiraju u Vladi - URA-e, SDP-a i Demosa, sastaće se večeras sa svojim ministrima da bi dogovorili dalji pravac djelovanja i izvijestili o dosadašnjim rezultatima, saznaje Portal Analitika.
Danas sastanak: Ministri izvještavaju lidere "trojke" o rezultatima
Portal AnalitikaIzvor

Sastanku će osim ministara Gorana Danilovića, Borisa Marića, Budimira Mugoše i potpredsjednika Vlade Milorada Vujovića prisustvovati i Žarko Rakčević i Dritan Abazović iz URA-e, Ranko Krivokapić i Raško Konjević iz SDP-a, kao i Miodrag Lekić u ime Demosa.

"Na sastanku će biti riječi o rezultatima koje su postigi naši ministri u dosadašnjoj participaciji u izvršnoj vlasti, ali i o daljim koracima kada je u pitanju eventualno napuštanje Vlade. Ne bi bilo fer da se rukovodstva stranaka ne konsultuju sa ministrima prije nego se donese bilo kakva odluka", saopšteno je Portalu Analitika od strane više izvora iz "opozicione trojke".

Ranije je u zajedničkom saopštenju Građanskog pokreta URA, Demosa i SDP-a navedeno da će konačna odluka  o eventualnom napuštanju Vlade biti donošena na najvišim organima stranaka, najkasnije sredinom avgusta.

Tada je takođe dogovoreno da se odmah pristupi konsultacijama i međusobnom informisanju sa ministrima i kontrolorima na opštinskom i državnom nivou, kako bi se donijela demokratska odluka.

B.K.

Portal Analitika