Svijet

Tramp: Obama je katastrofa, obični neefikasni slabić

Donald Tramp opisao je u srijedu vrijeme Baraka Obame u Bijeloj kući kao "katastrofu", nakon što je američki predsjednik rekao da Tramp ne bi bio dobar nasljednik.
Tramp: Obama je katastrofa, obični neefikasni slabić
Portal AnalitikaIzvor

"Bio je slabić, bio je neefikasan", rekao je republikanski kandidat Tramp u intervjuu televiziji Fox, prenosi BBC.

Obama je ranije izjavio da Tramp nije kvalifikovan za predsjednika SAD i upitao se zašto ga republikanci podržavaju.

Francuski predsjednik Fransoa Oland priključio se kritikama rekavši da američki magnat izaziva kod ljudi "osjećaj mučnine".

Po njegovim riječima, Trampova pobjeda na predsjedničkim izborima u novembru mogla bi politiku širom svijeta učiniti konzervativnijom.

Nekretninski mogul je u intervjuu Foxu rekao da je Obama "možda bio najgori predsjednik u istoriji naše zemlje" i ustvrdio da o vanjskoj politici "zna više od njega".

"Pogledajte samo Ukrajinu. On priča o Ukrajini i o tome kako je oštar prema Rusiji. A oni su u međuvremenu uzeli Krim", rekao je Tramp, ranije kritikovan da podržava rusko pripajanje ukrajinskog poluostrva.

Barak Obama u utorak je napao republikanskog kandidata rekavši da je "strašno nepripremljen" za američkog predsjednika i pozvao republikanske čelnike da mu otkažu podršku.

Trump je odmah nakon Obamine kritike uzvratio da je njegova demokratska suparnica Klinton vodila politike koje su štetile sigurnosti zemlje i američkim radnicima.

"Hilari Klinton je dokazala da je neprikladna za rad u bilo kojoj vladi", rekao je tada Tramp.

Portal Analitika