Abiznis

Jelić: Milošević govori neistinu

Doskorašnja direktorica Zavoda za zapošljavanje Vukica Jelić negirala je tvrdnje novog direktora iz opozicione "trojke" Rada Miloševića da je seminar tim bildinga u hotelu Bjanka u Kolašinu njena ideja, odnosno da je bila lično uključena u njegovo organizovanje.
Jelić: Milošević govori neistinu
Portal AnalitikaIzvor

Jelić na pitanja Dnevnih novina odgovara da organizovanje "team buildinga" nema nikakve veze sa programskim seminarima koje organizuje Zavod za zapošljavanje i da Milošević ne govori istinu.

"Kao i uvijek do sada, Milošević, nažalost, govori neistinu, gotovo svaka njegova riječ je podmetanje i manipulacija. To potvrđuje i prepiska o druženju u Kolašinu", rekla je Jelić.

Prema njenim riječima, organizovanje ovog "team buildinga" nema nikakve veze sa programskim seminarima koje ZZZCG ima obavezu da realizuje za svoje zaposlene.

"Zašto je Milošević eksplicitno tražio ovo okupljanje, i čak odobrenje ovog skupa postavio kao uslov za svoj dalji ostanak u vlasti, samo on zna. Kakve li su mu bile namjere i ciljevi? Nista časno, sigurna sam", kazala je Jelić za DN.

Prepiska na koju se pozivaju i Rade Milošević i Vukica Jelić pokazuje da je upravo bivša direktorica bila protiv okupljanja u hotelu Bjanka i da je takvu informaciju saopštila njegovim organizatorima.

Jelićevoj se 29. juna obratila Svetlana Krgović, koja je kazala da su zainteresovani za seminar koji bi bio organizovan krajem jula ili početkom avgusta, u "trajanju od tri noći i četiri dana", u Kolašinu u hotelu Bjanka. Tema "team building" radionice u trajanju od dva sata dnevno izvodila bi dva zaposlena iz Zavoda, broj učesnika 25".

Obraćanju Krgović prethodio je zahtjev Miloševića da mu, "najkasnije do devet sati da povratnu informaciju u vezi organizacije "team building” za zaposlene u Zavodu, a koja je predviđena budžetom” Istog dana uslijedio je odgovor Vukice Jelić u kojem od Krgović traži da joj pošalje "više detalja oko tog zahtjeva g-dina Miloševića vrijeme, mjesto, troškovi, broj učesnika, ko su učesnici, tema, i druge informacije".

Nakon dobijenih detalja (broj noćenja, učesnika, teme...), Vukica Jelić šalje mejl u kojem Svetlani Krgović prenosi informacije za Miloševića, i eksplicitno navodi da "nije saglasna da se 4.000 eura utroši na taj način"

"Sredstva koja imamo na toj poziciji budžeta namijenjena su za obuke i osposobljavanje zaposlenih u Zavodu. Znate da smo opredijelili sredstva za seminar koji treba da pohađa više od 250 zaposlenih. Riječ je o edukacijama vezanim za izmjene nekih zakonskih propisa koji dovode do izmjena u načinu pružanja usluga.Takođe, ujednačavanje rada i povećanje kvaliteta usluga u posredovanju, kao i kreiranje novih aktivnih mjera je ključni prioritet u definisanju sadržaja seminara. Svakako, slažem se da nam svima treba odmor i opuštajuće druženje, ali vjerujem da bi takvu nagradu, kad bi bilo novca, trebalo dati kolegama koji su radili na nadoknadama za majke, prije svega iz biroa, imajući u vidu opterećenost na poslu ovih pola godine, a oni ovdje vidim, nijesu ni predviđeni", navela je Jelić u odgovoru.

Portal Analitika