Politika

Pobjeda: Uprava policije istražuje ko stoji iza poziva na linč poslanika DPS-a

Uprava policije istražuje ko stoji iza prijetnji, uvreda i poziva na linč, koji su poslanicima Demokratske partije socijalista Nikoli Gegaju, Halilu Dukoviću i Luiđu Škrelji upućeni putem Fejsbuk stranice „Malesia - Tuz“, koja je bliska dijelu albanske dijaspore, piše Pobjeda.
Pobjeda: Uprava policije istražuje ko stoji iza poziva na linč poslanika DPS-a
Portal AnalitikaIzvor

Trojica poslanika DPS-a albanske nacionalnosti prethodnih dana bili su meta grubih uvreda i prijetnji smrću, jer u parlamentu nijesu glasali za izmjene i dopune Zakona o teritorijalnoj organizaciji, kojim se mogla otvoriti mogućnost da Tuzi dobiju status punopravne opštine.

Posjetilac stranice „Malesia - Tuz“, pod imenom Leon Dušaj, objavio je i čitulju na albanskom jeziku u kojoj se navodi da su Gegaj, Duković i Škrelja ,,tragično preminuli te da će im parastos biti upriličen na podgoričkom groblju Čepurci, a proslava povodom njihove smrti velikim koncertom u centru Tuzi“.

Na istoj stranici objavljena je i zajednička fotografija trojice poslanika u čijem opisu piše da su oni izdajnici albanske nacije i da ih treba ubiti. Ovaj sadržaj praćen je i brojnim komentarima u kojima se oni i članovi njihovih porodica grubo vrijeđaju i pozivaju na linč.

Gegaj, Duković i Škrelja, prema saznanjima Pobjede, još nijesu podnijeli krivičnu prijavu, ali je policija po službenoj dužnosti i po nalogu tužilaštva u Podgorici pokrenula proceduru utvrđivanja ko stoji iza Fejsbuk stranice „Malesia - Tuz“.

(opširnije u Pobjedi)

Portal Analitika