Fudbal

LŠ kvalifikacije: Loša Zvezda završila evropsku turneju!

Fudbaleri Crvene zvezde eliminisani su od Ludogoreca u trećem kolu kvalifikacija za plasman u Ligu šampiona.
LŠ kvalifikacije: Loša Zvezda završila evropsku turneju!
Portal AnalitikaIzvor

Poslije 2:2 u Razgradu, bugarski tim je poslije produžetaka slavio u Beogradu sa 4:2 (2:2, 2:1) i sasvim zasluženo je prošao dalje.

Crveno-bijeli su poveli golom Donalda u 17. minutu – on je sa ivice kaznenog prostora dobro šutirao, golman gostiju bio je markiran i nije dobro reagovao, pa je lopta završila u mreži. 

No, u 24. minutu Kafu je predrbilao četvoricu igrača Zvezde, koji su samo stajali, i zakucao loptu pod prečku, da bi golman Damir Kahriman u 40. minutu očajno reagovao poslije udarca Vandersona – lopta mu je prošla ispod ruke i zavšila u mreži.

Božović je u 54. minutu uveo Vijeiru, a on mu se sedam minuta kasnije odužio tako što je iznudio penal – Ibanjes se zaletio, šutirao snažno po sredini gola i izjednačio na 2:2. 

Ušlo se u produžetak, ali drama je trajala vrlo kratko – već u 92. minutu ponovo je do izražaja došao nedostatak kvaliteta u Zvezdinoj odbrani, Vanderson je pobjegao Ibanjesu i sa mnogo osjećaja je plasirao loptu u ’malu mrežu’ poslije dodavanja Marselinja. Pet minuta kasnije sve je bilo riješeno – ponovo je Ibanjes bio prespor, Kahriman je odbranio zicer Marselinju, ali je Vanderson odbitak sproveo od stative u gol. 

Crvena zvezda – Ludogorec 2:4

Donald 17, Ibanjes 61p - Kafu 24, Vanderson 40, 92, 97

Crvena zvezda: Kahriman – Cvetković, Rendulić, Fibel, Ibanjes – Le Talek (Ristić 106'), Donald – Mouče (Ruis 57'), Kanga, Srnić (Vijeira 54') – Katai.

Ludogorec: Stojanov – Minev, Moci, Plaštun, Natanijel – Djakov, Abel, Kafu (Misiđan 70'), Marselinjo (Lukas 101'), Vanderson – Kešeru (Palomino 46').

Foto: B92

Portal Analitika