Politika

PAJOVIĆ - DŽIVEI: Osnažiti saradnju u oblastima ekologije

Ambasador Kine, Cui Dživei predložio je, u današnjem razgovoru sa predsjednikom Skupštine Crne Gore, Darkom Pajovićem, snažniju saradnju u oblastima zaštite životne sredine, kroz konkretne projekte.
PAJOVIĆ - DŽIVEI: Osnažiti saradnju u oblastima ekologije
Portal AnalitikaIzvor

Pajović je danas primio Dživeia, koji mu je čestitao uspješno preuzimanje jedne od najvažnijih državnih funkcija, u periodu jako značajnom za Crnu Goru, saopšteno je iz njegovog kabineta.

Dživei je istakao da se vidi aktivna atmosfera i veliki rad Skupštine Crne Gore u protekla dva mjeseca. Pajović je zahvalio ambasadoru na deset godina razumjevanja, podrške i saradnje Kine Crnoj Gori.

"Složili su se da postoji prostora za dalje jačanje saradnje u oblastima od zajedničkog interesa, a u skladu sa potrebama državnog razvoja dvije zemlje", navodi se u saopštenju.

Dživei je pozvao Pajovića da u narednom periodu posjeti Kinu.

"Imajući u vidu snažno zalaganje predsjednika Pajovića za ostvarivanje napretka u oblastima zaštite životne sredine, Ambasador je predložio snažniju saradnju u toj oblasti kroz konkretne projekte", dodaju u saopštenju.

Na sastanku je Pajović upoznao ambasadora i sa rezultatima rada Skupštine Crne Gore u protekla dva mjeseca, ističući njenu značajnu ulogu u procesu evropskih i evroatlanskih integracija, ali i sprovođenju Sporazuma o Vladi izbornog povjerenja.

rtcg.me

Portal Analitika