Politika

Duković: Nisam zabrinut ali ni siguran da bih želio da znam ko je prijetio

Poslanik DPS-a Halil Duković saopštio je za portal Antena M da nije zabrinut zbog prijetnji, ne zna ko stoji iza toga ali i istakao da nije baš siguran ni da li bi želio da zna ko je uputio prijeteće poruke poslanicima DPS-a.
Duković: Nisam zabrinut ali ni siguran da bih želio da znam ko je prijetio
Portal AnalitikaIzvor

Duković kaže da nije zabrinut nakon prijetnji koje su, za sada nepoznate osobe, uputile poslanicima DPS-a:

“Niti sam zabrinut niti me to interesuje. Na razne komentare neprijatne sadžine sam davno navikao tako da ni na ove ne obraćam posebnu pažnju. Vjerujem da nema  potrebe za bilo kakvu zabrinutost politika je uradila svoje, a država neka radi svoj posao,” saopštio je Duković za potral Antena M.

Upitan da li očekuje da će u najkraćem roku policija identifikovati ko je prijetio poslanicima DPS-a, Duković kaže:

“ Stvarno ne znam da li bi bolje bilo da znam ko je ili je ipak poželjnije  da ne znam. Obično su to građani sa kojima radimo i zasta sam u dilemi dal je bolje znati ko je ili ne. Kad ne znate o kome je riječ,  onda ste mirniji a kada znate, možda se ispostavi da je to neko sa kim ste ranije pili kafu,”kaže Duković.

Kako nam je saopšteno Podgorička policija radi na identifikaciji osoba koje su putem Facebook-a prijetile albanskim poslanicima iz DPS-a.  

Duković kaže:

“Mi  znamo da taj sajt ima dosta ekstremističkih izjava, ja na tom sajtu nijesam ulazio niti sam ga čitao a neću ni ubuduće. Uglavnom su me prijatelji obavjestavali  o tome. Da me nijesu i ovog puta obavijestili ne bih ni znao o čemu se radi,” saopštio je Duković u razgovoru za portal Antena M. 

Podsjetimo poslanici DPS Nikola Gegaj, Luiđ  Škrelja  i Halil Duković juče su bili meta ozbiljnih prijetnji na društvenim mrežama. 

Na Fejsbuk profilu Tuz Malesi i profilu Luia Dušaja postavljene su slike trojice poslanika sa uznemirujućim porukama.

"Policija preduzima radnje iz svoje nadležnosti u cilju indetifikacije lica koja su postavila prijeteće komentare. Upoznat je nadležni tužilac u Podgorici, po čijem nalogu i u koordinaciji sa istim se vrše provjere i prikupljaju potrebna obavještenja neophodna za rasvjetljavanje", saopšteno je iz policije.

Tužilac se još nije izjasnio o pravnoj kvalifikaciji događaja, ali su takav postupak osudile pojedine partije i ombudsman Šućko Baković.

Antena M 

Portal Analitika