Abiznis

Inspekcija našla 797 nepravilnosti

Inspekcije koje učestvuju u pojačanom nadzoru tokom turističke sezone krajem jula su obavile 1,4 hiljade inspekcijskih pregleda u toku kojih su utvrdile 797 nepravilnosti.
Inspekcija našla 797 nepravilnosti
Portal AnalitikaIzvor

U saopštenju, objavljenom na sajtu Uprave za inspekcijske poslove, navodi se da su inspekcije u periodu od 21. do 28. jula, u cilju otklanjanja utvrđenih nepravilnosti, subjektima nadzora izrekle 299 mjera ukazivanja.

„Donijeta su 252 rješenja o otklanjanju nepravilnosti, 48 rješenja o zabrani rada, a izdato je i 667 prekršajnih naloga“, navodi se u saopštenju.

Iz Uprave su dodali da su se sprovodile i zajedničke aktivnosti sa Komunalnom policijom, inspektorom za strance i Plovnom jedinicom granične policije.

„Utvrđene nepravilnosti uglavnom su se odnosile na neposjedovanje ili nepotpune deklaracije na namirnicama, neizdavanje računa, neisticanje obavještenja o pravu potrošača na reklamaciju, nepropisano vođenje evidencije o nabavci i prodaji robe i pružanju trgovinskih usluga“, kazali su iz Uprave.

Inspekcije su evidentirale i sanitarno-higijenske nedostatke u većim objektima, neposjedovanje sanitarnih knjižica kod subjekata u poslovanju sa hranom, robu sa isteklim rokom, postavljanje privremenih objekata bez prethodno pribavljenog odobrenja i nelegalno izdavanje skutera.

(Mina biznis)

Portal Analitika