Društvo

Američki kadeti na obuci u Danilovgradu

Zamjenik načelnika Generalštaba Vojske Crne Gore, pukovnik Rajko Pešić i vojni ataše Sjedinjenih Američkih Država, potpukovnik Majkl Tarkvinto obišli su danas u kasarni „Milovan Šaranović“ u Danilovgradu kadete iz SAD-a koji su od 15. jula na obučavanju u jedinicama Vojske Crne Gore.
Američki kadeti na obuci u Danilovgradu
Portal AnalitikaIzvor

Pukovnik Pešić je u razgovoru sa kadetima naglasio uspješnu saradnju koju Ministarstvo odbrane i Vojska CG imaju sa Oružanim snagama SAD, ističući da se na američkim vojnim akademijama školuje više kadeta iz Crne Gore.

On je američkim kadetima poželio uspješnu obuku u našoj zemlji i izrazio očekivanje da će se ovakve aktivnosti nastaviti i u budućnosti.

Iz SAD-a u Crnoj Gori boravi 28 kadeta, četiri oficira i jedno civilno lice. U protekle dvije sedmice obučavali su se sa pripadnicima Obavještajno-izviđačke čete i Pješadijskog bataljona, prvenstveno na planu vatrene obuke, taktike, preživljavanja u prirodi i obuke na brzim vodama. Američki kadeti boraviće u Crnoj Gori do 6. avgusta.

Pukovnik Pešić i potpukovnik Tarkvinto obišli su danas i radionicu „Medicinske logističke sposobnosti“, koju u danilovgradskoj kasarni za pripadnike Vojske Crne Gore realizuju pripadnici Komande Oružanih snaga SAD-a za Evropu. Radionica se realizuje od 1. do 4. avgusta.

Portal Analitika