Zabava

Sedam namirnica za bolji seksualni odnos

Opšte je poznato da hrana itekako utiče na seksualni život.
Sedam namirnica za bolji seksualni odnos
Portal AnalitikaIzvor

Afrodizijaci poput kamenica su već svima dobro poznati, ali postoji mnogo (puno jeftinijih) namirnica koje vam mogu pomoći u seksualnom životu. 

Avokado 

Još su stari Asteci povezivali avokado sa seksom i zbog njegovog oblika, poredili ga s muškim testisima. Ali, ono zbog čega je avokado zaista koristan za seks su nezasićene masne kisjeline kojima obiluje. Nezasićene masne kisjeline doprinose zdravlju srca i krvnih žila, a zdrav krvotok osigurava i zdravu erekciju. 

Bademi 

Bademi su poznat afrodizijak. Osim što seksualno stimulišu, vjeruje se i da djeluju na plodnost. Hranjivi su i obiluju mineralima koji su ključni za seksualno zdravlje poput cinka, selena i vitamina E. 

Jagode 

Jagode su izvrstan izvor folne kisjeline i vitamina B koji utiču na količinu spermatozoida kod muškaraca. Takođe, boja jagoda aludira na seks. Istraživanja su pokazala da žene koje nose crveno više privlače muškarce, a crvena se oduvijek smatrala bojom strasti. 

Riba i plodovi mora 

Nisu samo kamenice afrodizijaci iz morskih dubina. I ostale ribe, poput lososa ili haringe, obezbjeđuju zdrav krvotok i na taj način pomažu da seks bude što bolji. 

Rikola 

Rikola se smatra afrodizijakom još od samih početaka, a novija istraživanja su pokazala da je bogata mineralima i antioksidansima koji su neophodni za seksualno zdravlje. Takođe, rikola uništava faktore koji negativno utiču na libido. 

Smokve 

Pune su vlakana, pridonose zdravlju srca i odlične su za plodnost. 

Citrusi 

Bilo koje citrusno voće bogato je vitaminama, antioksidansima i folnom kisjelinom. Sve je to neophodno za seksualno zdravlje, a posebno pomažu muškarcima u očuvanju reproduktivnog sistema.

Portal Analitika