Društvo

Danilović naložio brisanje 1.263 lica iz biračkog spiska

Ministar unutrašnjih poslova Goran Danilović naložio je brisanje iz biračkog spiska lica koja nemaju biračko pravo, jer nijesu najmanje dvije godine prebivala u Crnoj Gori.
Danilović naložio brisanje 1.263 lica iz biračkog spiska
Portal AnalitikaIzvor

Postupajući po nalogu Danilovića, Služba za informacione tehnologije MUP-a dostavila je spisak 1.263 lica koja su upisana u registar crnogorskih državljana nakon 16.10.2014. godine, a upisana su u birački spisak.

- Uzimajući u obzir navedeni datum a shodno odredbama Ustava Crne Gore, Zakona o registrima prebivališta i boravišta, Zakona o biračkom spisku i Zakona o strancima, izvjesno je da su u birački spisak upisani i državljani Crne Gore koji nemaju najmanje dvije godine prebivalište u Crnoj Gori. Imajući u vidu  da pomenuti crnogorski državljani nemaju biračko pravo, ministar unutrašnjih poslova je  naložio Direktoratu za upravne unutrašnje poslove i Službi za informacione tehnologije da nakon odgovarajućih provjera i utvrđivanja činjeničnog stanja,  na osnovu navedenih podataka iz službenih evidencija, odnosno registra, po službenoj dužnosti odmah izvrše odgovarajuće promjene u registrima i u biračkom spisku – ističe se u saopštenju Ministarstva unutrašnjih poslova.

Iz MUP-a poručuju da Koordinaciono tijelo za sprovođenje obaveza u vezi sa izborima nastavlja predani rad na otklanjanju nepravilnosti u biračkim spiskovima, a MUP, kako napominju, posebno cijeni veliki doprinos koji u ovom tijelu daju predstavnici nevladinog sektora, u konkretnom slučaju MANS-a, koji je ukazao na moguće nepravilnosti i inicirao njihovo otklanjanje.

Portal Analitika