Politika

Pajović više uradio za dva mjeseca, nego Krivokapić za godinu

Predsjednik Skupštine Darko Pajović kazao je da je, otkad je došao na mjesto predsjednika, Skupština uradila više nego prije njega za godinu. On je na današnjoj konferenciji za novinare predstavio rezultate rada parlamanta od njegovog dolaska na čelo.
 Pajović više uradio za dva mjeseca, nego Krivokapić za godinu
Portal AnalitikaIzvor

''Odblokirali smo rad Parlamenta, pokazali efikasnost. Ponosan sam na to sto nijesmo imali nikakav bojkot Parlamenta i funkcionisali smo u punom sastavu. Odricanjem od telefona, benzina i raznih troškova poslali smo snažnu podršku solidarnosti sa onim građanima kojima je budžet ispod svakog nivoa'', poručio je Pajović.

Prema statističkim podacima koji su proslijeđeni iz njegovog kabineta Skupština je u periodu od 2. juna 2016. godine do 31. jula 2016. godine usvojila ukupno   117 akata (85 zakona; 22 izvještaja; 7 odluka; 1 zaključak i 2 rezolucije)

- U periodu od 2. juna 2016. godine do 31. jula 2016. godine održano je 6 sjednica Skupštine (sa ukupno 138 tačaka dnevnog reda). U periodu od 2. juna 2016. godine do 31. jula 2016. godine održao sam 17 sjednica Kolegijuma. Za prethodnih godinu dana je (u periodu od 2.juna 2015 do 31. decembra 2015.)  Skupština je usvojila 121 akt ( 87 zakona 7 odluka, 18 izvještaja, 2 zaključka i 1 rezoluciju). U izvještajnom periodu za prvih pola godine 2016. (1. januar 2016 do 2. juna 2016)  Skupština je usvojila je 10 zakona - saopšteno je iz Pajovićevog kabineta.

Pajović je naveo da je u periodu od 2. juna 2016. godine do 31. jula 2016. godine imao sam četiri posjete van Crne Gore, na kojima sam imao ukupno 12 susreta. 

- Bio sam na 3 ratifikacije Protokola o pristupanju Crne Gore  NATO i to u Sloveniji, u Bugarskoj i Albaniji.  Učestvovao sam na godišnjem zasijedanju Parlamentarne skupštine OEBS-a, u Tbilisiju, u Gruziji, koje je održano pod nazivom “25 godina Parlamentarne saradnje: Izgradnja povjerenja kroz dijalog”. Uputio sam pozive OEBS-u i Savjetu Evrope za posmatranje redovnih parlamentarnih izbora koji će se održati 16. oktobra u Crnoj Gori. U periodu od 2. juna 2016. godine do 31. jula 2016. godine  imao sam više susreta sa stranim zvaničnicima u zemlji i inostranstvu i to: sa 4 predsjednika države, 2 premijera i 4 predsjednika Skupštine i sa zamjenikom pomoćnika sekretara za odbranu SAD - poručeno je u saopštenju.
Pajović je kako je anveo tokom ovog dvomjesečnog perioda primio 18 stranih ambasadora država akreditovanih u Crnoj Gori i  međunarodnih organizacija. 

- Primio sam predstavnicu OEBS-a za slobodu medija, šefa Odjeljenja za Crnu Goru u Generalnom direktoratu Evropske komisije za politiku susjedstva i pregovore o prosirenju,  kao i generalnog sekretara OEBS-a, i  vise puta šefa Delegacije EU u Podgorici.  Imao sam i jedan Homs meeting sa ambasadorima NATO država članica u Crnoj Gori - navodi se u saopštenju.

Predsjednik Skupštine ponovio je jučerašnju ocjenu da A2A nema nikakve veze sa Vladom izbornog povjerenja i izbornim problemima.

- Upravo mi smo stvorili uslove za kontrolu državnih spiskova i eventualnih zloupotreba. Postoje svi uslovi da se to obavi. Ako neko nije sposoban, onda nema potrebe da mu tražimo razloge i alibi, pa makar to bio i ugovor sa A2A. Ovaj Parlament je birao Vladu i ugovor, koji je dobar, i koji je dobio parlamentarnu većinu - poručio je Pajović.

Portal Analitika