Svijet

Zadobio teške opekotine: Nakon pada sa bicikla eksplodirao mu iPhone 6

Gareth Clear (36) iz Sidneja zadobio je opekotine trećeg stepena kad mu je u džepu eksplodirao iPhone 6 nakon što je pao s bicika, piše cnet.com. iPhone se nalazio u džepu nesretnog Cleara koji je prilikom pada sa bicikla "sletio" baš na mjesto gdje se telefon nalazio.
Zadobio teške opekotine: Nakon pada sa bicikla eksplodirao mu iPhone 6
Portal AnalitikaIzvor

''Samo sam vidio da se dim širi iz mog džepa i ostao sam u potpunom šoku.  Odmah nakon toga sam osjetio veliku bol na nozi '', kazao je Clear koji je završio u bolnici gdje su mu ustanovljene opekotine trećeg stepena.

Nakon bizarne nesreće Clear je preko Twittera odmah upozorio svoje prijatelje na opasnost Li-ION baterija koje mogu eksplodirati ako se pregriju ili usred jakog udarca poput pada koji je on doživio. Clear je od Apple-a zatražio istragu o opasnosti baterija nakon nesreće.
''Želim da Apple istraži ovaj slučaj i sazna što ga je prouzrokovalo kako bi se ovakve nesreće spriječile u budućnosti'', istakao je on.

Apple još nije komentarisao nesreću, ali su neki stručnjaci napomenuli da Li-ION baterije zakažu u jednom od 10 miliona slučajeva.

Portal Analitika