Region

Spasić: Nakon Šarića tinja rat narko kartela

Pad balkasnih narko bosova - poput Luke Bojovića i Darka Šarića - napravio je vakum na tržištu droge koji se, već nekoliko godina unazad, razrješava krvavim obračunima. Posljednje ubistvo Nišlije Aleksandra Stamenkovića - koji je ubijen u subotu ujutru u naselju „Belvil“ u Beogradu - još je jedno krvoproliće u pomenutom nizu.
Spasić: Nakon Šarića tinja rat narko kartela
Portal AnalitikaIzvor

Istaknuti bezbjednjak Božidar Spasić osvrnuo se u razgovoru za Blic na ovaj fenomen.

- U posljednje vreme, kad god se desi ubistvo, policija odmah istrči sa izjavama da je ubistvo u vezi sa drogom, i to je uglavnom tačno. Ipak, ljudi ne shvataju da to ne podrazumijeva da su se sukobljeni kriminalci pobili zbog droge, nego prije svega zbog teritorije. Narkotika na ulici uvijek ima, ali je opseg teritorije na kojoj se trguje mali i ograničen. Ako uđete i „korak dublje“ nego što biste smjeli - osuđeni ste na smrt - kaže Spasić.

On naglašava da nakon pada Šarićeve grupe postoji očigledan rat koji tinja na teritoriji Srbije, Crne Gore i Republike Srpske, koju je on pokrivao.

- Tu ipak prednjače crnogorske bande. Ja volim da kažem da „ono što Crnogorci zapetalju zimi kući, to ljeti otpetalju u Srbiji“.

Samo od početka 2016. godine, na teritoriji Srbije dogodoilo se najmanje šest teških ubistava direktno povezanih sa borbom na tržištu narkotika - što među sitnijim dilerima, što među najkrupnijim igračima. Svakoj od njih prethodila je sačekuša, a najšokantnije je bilo ubistvo koje je izveo tinejdžer Bogoljub S. (17), koji je hladnokrvno ubio rivala hicem iz pištolja u glavu.

Izvor i foto: Blic.rs/RAS Srbija

Portal Analitika