Crna hronika

Tragedija u Virpazaru: Pucao sinu jedincu u leđa dok je bježao

Velimir Đurović (59) iz Virpazara, priznao je juče pred Višim tužiocem u Podgorici da je hicem iz lovačke puške, nakon kraće svađe, usmrtio sina je dinca Raka Đurovića (31). Kako saznaju Dnevne novine, on je tom prilikom izrazio kajanje zbog počinjenog čina i do detalja opisao tragediju koja se odigrala preksinoć oko 19.30 časova, ispred njihove kuće u naselju Gluhi do u Virpazaru.
Tragedija u Virpazaru: Pucao sinu jedincu  u leđa dok je bježao
Portal AnalitikaIzvor

Njemu je nakon višečasovnog saslušanja određeno zadržavanje od 72 sata u kom roku će biti priveden istražnom sudiji Višeg suda koji će odlučivati od daljem pritvoru.

Tragediji je prethodila, po ko zna koji put svađa između oca i sina koja datira unazad par godina. Prema nezvaničnim saznanjima, obojica aktera u trenutku tragedije bila su navodno pod uticajem alkohola, a razmirice su počele prvo u kući gdje su se otac i sin verbalno sukobili, da bi okršaj tragično završio ispred kuće jednim pucnjem u grudi nesretnom mladiću koji je preminuo na putu ka Kliničkom centru u Podgorici. Prema navodima komšija koji žive u blizini kuće Đurovića, ovakva tragedija je bila za očekivati.

"Njih dvojica su se stalno svađali. Velimir je bio prijeka osoba. Otjerao je ženu i kćerke koje sad žive u Podgorici. Sin je ostao da živi s njim i stalno su se svađali. Tog dana Rako je došao sa nekog posla, valjda je bio u šumu da bere drva, i bio je prilično umoran, međutim čim je ušao u kuću nastala je svađa sa Velimirom. U jednom trenutku Rako je istrčao iz kuće i pokušao da se sakrije kod komšija od kojih je zatražio pomoć, jer je navodno Velimir uzeo pušku i krenuo za njim. Nesretni momak je upucan u leđa jednim hicem dok je pokušavao da se spase”, kaže jedan od komšija koji je želio da ostane anoniman.

Prema nezvaničnim saznanjima, sukobi između oca i sina su u posljednje vrijeme bili sve žešći, i navodno je par puta morala da interveniše i policija. (Dnevne novine, Foto: Vedran Ilić)

Portal Analitika