Turizam

RADULOVIĆ: Sezona odlična, mogli bi napuniti još 25.000 kreveta

Svi hoteli visoke kategorije na primorju su puni i već se vidi da će ova turistička godina finansijski biti bolja nego prošla, kazao je za Pobjedu predsjednik Crnogorskog turističkog udruženja Žarko Radulović.
RADULOVIĆ: Sezona odlična, mogli bi napuniti još 25.000 kreveta
Portal AnalitikaIzvor

On je naglasio da broj turista nije mjerilo, nego finansijski pokazatelji.

- Popunjenost je izvanredna, a kad će ako neće sad. Finansijski rezultati su bolji nego prošle godine i nadamo se da će tako ostati do kraja sezone. Postsezona je mnogo bolje bukirana nego proteklih godina. Imamo mnogo više ugovorenih seminara, konferencija - istakao je Radulović.

- Takođe, ovo je najbolji jul za Montenegro Stars u finansijskom smislu. Ne pričam o noćenjima, jer to nije reper. Reper je novac - kazao je Radulović.

Kompanija Montenegro Stars, u kojoj je suvlasnik, imaće bolje finansijske rezultate za 10-17 odsto nego prošle godine.

- Što se tiče Crne Gore kao destinacije, nemam dovoljno podataka, ali prema nekim procjenama sezona će finansijski biti bolja sedam do deset odsto - kazao je Radulović.

On tvrdi da bi gosti na primorju bili brojniji da imamo više hotela sa tri, četiri i pet zvjezdica. Po njegovoj procjeni, može se popuniti još 25.000 kreveta.

- Hoteli visoke kategorije su nam puni. Fali nam još hotela ove godine i faliće sve dok napravimo još hotela visoke kategorije sa najmanje 20.000 do 25.000 kreveta - kazao je Radulović.

Više pročitajte u današnjem broju Pobjede

Portal Analitika