Zanimljivosti

LaFerrari Aperta: Dva mjeseca prije premijere planulo svih 200 primjeraka

Dva mjeseca prije službene premijere na salonu u Parizu, Ferari (Ferrari) je prikazao prve fotografije toples modela LaFerrari. Italijanski hedonizam pokreće hibridna kombinacija sa 950 KS, zahvaljujući kojoj s mjesta do stotke ubrzava za 2,9, a do 300 km/h za tek 15 sekundi.
LaFerrari Aperta: Dva mjeseca prije premijere planulo svih 200 primjeraka
Portal AnalitikaIzvor

Novi superautomobil baziran je na standardnoj verziji, uz osjetne dorade na šasiji, sve u cilju zadržavanja čvrstoće kupea i smanjenja otpora vazduha prilikom vožnje bez krova.

U deficitu konkretnih informacija, kao naručena stižu nagađanja da će oznaku Spider zamijeniti Aperta te da je kompletna serija od 200 primjeraka već rasprodata.

0208fer2Italijanski hedonizam bez krova kupci su kaparisali na privatnoj zabavi gdje su za vlastiti primjerak izbrojali po 1,4 miliona dolara, 400.000 više nego što su koštali primjerci takođe rasprodate serije običnog LaFerrarija.

Za pogon Aperte brine vjerovatno najbolji motor u istoriji kompanije, 6,3-litarski V12 atmosferac koji u kombinaciji s litijujm-jonskim baterijama osigurava snagu od impresivnih 950 KS. Ubrzanje do stotke traje 2,9, a do 300 km/h samo 15 sekundi.

Izvor i foto: Jutarnji.hr/Neven Cesar/Ferrari

0208fer1
Portal Analitika