Turizam

Krajem septembra prvi Kayak Fest Tara

Prvi put u Crnoj Gori i regionu, od 22. do 26. septembra biće održan međunarodni festival kajaka na divljim vodama.
Krajem septembra prvi Kayak Fest Tara
Portal AnalitikaIzvor

- Tokom četiri dana festivala zaljubljenici u prirodu i sportove na divljim vodama moći će da uživaju u veslanju niz tri rijeke - Taru, Komarnicu i Pivu, kajak obuci, takmičenju, divljoj ljepoti Crne Gore i DJ setovima u kampu - naveli su organizatori, Udruženje Nature Lovers Montenegro, te kamp „Grab“ i agencija „Anitra“ iz Nikšića, koje čine licencirani hajking, rafting i kajak vodiči sa dugogodišnjim iskustvom u organizaciji i vođenju avanturističkih i ekstremnih izleta, ekspedicija, kampovanja, kao i rafting i kajak kurseva..

Oni su dodaoli da će se Kayak Fest Tara 2016 održati na samoj obali rijeke Tare, devet kilometara od Šćepan Polja, u kampu „Grab“.

- Na donjem nivou pored rijeke nalaze se ugostiteljski objekti, bar, restoran i terase sa pogledom na rijeku. Na gornjem nivou su smještajni kapaciteti sa pogledom na okolne planine - navodi se u saopštenju.

Prema riječima jednog od organizatora, Miljka Bulajića, cilj festivala je promocija kajaka na divljim vodama, ali i prirodnih ljepota naše zemlje.

- Jedinstveni geografski položaj Crne Gore čini je domom brojnih netaknutih kanjona i divljih rijeka. Zbog svoje čistoće i nevjerovatne mješavine tirkizne sa smaragdnom bojom u dubljim virovima, naše rijeke su vodeće u Evropi. Impresivni pejzaži, veličanstveni kanjoni, kristalno čiste rijeke sa divljim brzacima i virovima učiniće veslanje nezaboravnim iskustvom za svakog kajakaša. Crna Gora ima više od 15 sekcija za veslanje klase 1 - 5, što je čini jedinstvenim rajem za sve kajakaše - istakao je Bulajić.

On je dodao da interesovanje za taj sport svakodnevno raste i da takav događaj može privući veliki broj turista, naročito stranih.

Izvor i foto: RTCG.me

 

Portal Analitika