Košarka

Pobjeda kadeta protiv Bosne i Hercegovine

Kadetska reprezentacija ostvarila je pobjedu u prvom od dva kontrolna meča protiv Bosne i Hercegovine u Sarajevu – izabranici Mladena Ostojića slavili su 87:62 (20:12, 19:11, 25:16, 23:23) u sklopu priprema za Evropsko prvenstvo u Poljskoj, koje je na programu od 12. do 20. avgusta.
 Pobjeda kadeta protiv Bosne i Hercegovine
Portal AnalitikaIzvor

''Crveni'' su istog protivnika savladali i na turniru u Tivtu, a novi međusobni duel koji će biti odigran u utorak u Sarajevu biće i posljednja provjera uoči šampionata u Poljskoj. Bosna i Hercegovina će biti rival našoj reprezentaciji i u grupi na Evropskom prvenstvu, a protivnici su još Francuska i Litvanija.

U prvom međusobnom duelu protiv Bosne i Hercegovine u Sarajevu u sklopu priprema za Evropskoprvenstvo u Poljskoj, najefikasniji je bio Danilo Brnović sa 27 poena, dok je Pavle Đurišić upisao 11.

Nikola Žižić je meč završio sa osam, dok je Viktor Vujisić upisao sedam.

Bosna i Hercegovina odmjeriće snage i u utorak u Sarajevu. Za ''crvene'' će to biti posljednja provjera uoči Evropskog prvenstva u Poljskoj, na kojem će pored Bosne i Hercegovine, protivnici u grupi biti Francuska i Litvanija.

Portal Analitika