Društvo

Uehara uručila bicikla za projekat Pozorničko-patrolni reoni

Ambasadorka Sjedinjenih Američkih Država Margaret En Uehara uručila je pomoćniku direktora Uprave policije Nikoli Janjuševiću i načelniku Centra bezbjednosti Podgorica Jovici Rečeviću pet specijalizovanih bicikala.
Uehara uručila bicikla za projekat Pozorničko-patrolni reoni
Portal AnalitikaIzvor

Bicikla koja je ambasadorka Uehara uručila policiji su donirana od strane ICITAP-a a koristiće ih pripadnici uniformisanog sastava CB Podgorica u sklopu implementacije pilot projekta Pozorničko – patrolni reoni.
Osim bicikala, policiji je donirana propratna oprema za svako biciklo – rukavice, kacige, ranci sa policijskim obilježjima i noćne lampe.
Uz korišćenje novih bicikala pripadnici uniformisanog sastava CB Podgorica, koji će sprovoditi pilot projekat, će moći da priđu nepristupačnim lokacijama do kojih se ne može doći vozilom, što će doprinijeti efikasnom izvršavanju zadataka na prevenciji i suzbijanju delikata. Osim toga, korišćenje bicikala doprinosi i racionalizaciji resursa kojima raspolaže uniformisani sastav policije.
Projekat Pozorničko – patrolni reoni crnogorska policija realizuje uz podršku ICITAP-a i u saradnji sa Policijom Milvokija. Planirano je da se nakon Podgorice ovaj projekat realizuje i u drugim gradovima.
Ova donacija predstavlja nastavak kvalitetne saradnje koju crnogorska policija ima sa Ambasadom SAD-a i ICITAP-om koji kontinuirano pružaju podršku našoj policiji na unaprjeđenju kapaciteta i obnavljanju materijalno – tehničkih resursa.

Portal Analitika