Politika

Pajović: Izlazak iz Vlade nije pametan potez

Izlazak opozicije iz Vlade nije pametan potez, i time bi se dovelo u pitanje sve o čemu se mjesecima pregovoralo, poručio je lider Pozitivne i predsjednik Skupštine Darko Pajović.
Pajović: Izlazak iz Vlade nije pametan potez
Portal AnalitikaIzvor

Građanski pokret URA, Demos i Socijaldemokratska partija odlučiće najkasnije sredinom avgusta, na najvišim partijskim organima, kakav će biti njihov odgovor na kršenje Sporazuma o stvaranju uslova za slobodne i fer izbore.

„Ja ne mislim da je izlazak iz Vlade pametan potez. Najlakše je odustati i izaći, a ja pitam – šta nakon toga? Pozvao bih sve da još jednom promisle“, kazao je Pajović.

Kako je rekao, neophodno je biti uporan i istrajan u onome što su svi postavili kao cilj.

„Tu mislim, prije svega, na kontrolu zloupotrebe državnih resursa u partijske svrhe i veliki posao u vezi sa biračkim spiskovima. Eventualniom izlaskom, koji nije čin koji možemo nazvati ozbiljnim, sve ono za šta smo se svi mi zalagali i mjesecima pregovarali, dovodi se u pitanje“, poručio je Pajović, prenosi Antena M.

On je dodao da su tvrdnje da je Demokratska partija socijalista srušila sporazum ocjene kojima se želi ući u kampanju sa nekom vrstom političke prednosti.

„To neće donijeti političku prednost niti oslabiti bilo koga u izbornoj trci. Ostaje mi da se nadam da smo svi politički ozbiljni i da znamo zbog čega neke stvari radimo. Ne možemo bilo koga ucjenjivati kada je posrijedi ekonomski razvoj zemlje“, smatra Pajović.

On, kako je rekao, smatra da u politici nikom ne treba alibi.

„Ako želite nešto da uradite, ne treba da se krijete iza alibija, jer to građani vide. Pozivam još jednom na ozbiljnost, jer imamo mnogo posla pred nama koji treba da završimo i to je ono što je za mene sada ozbiljno. Sve ostalo za mene je želja za političkim profitiranjem“, kazao je Pajović.

On je rekao i da ne želi da ulazi u ocjene o tome da li je i ko srušio Sporazum.

„Bio sam sudionik toga, mislim da su to političke ocjene u želji da se uđe tokom kampanje u neku vrstu političke prednosti. Mislim da ipak nikom neće koristiti takvo bavljenje politikom. Mislim da su ovdje neki partijski inbteresi stavljeni ispred državnih“, ocijenio je Pajović.

Prema njegovim riječima, ako je cilj svima isti, onda bi trebalo da se do oktobra i ostvari – da izbori budu više demokratski i fer nego 2012.

Izvor: Mina

Portal Analitika