Abiznis

Bolja popunjenost Instituta Igalo

Nakon neuspjelog tendera za prodaju državnih akcija, u iščekivanju eventualnog raspisivanja novog tendera i iznalaženja najboljeg rješenja za buduće poslovanje, Institut "Dr Simo Milošević" i Igalu ove sezone ima bolju popunjenost u odnosu na protekle.
Bolja popunjenost Instituta Igalo
Portal AnalitikaIzvor

U prvoj i drugoj fazi Instituta boravi nešto preko hiljadu pacijenata i turista. Razlog boljoj posjeti su 15 odsto niže cijene u odnosu na prošlogodišnju sezonu, koje su samim tim privukle i veći broj gostiju sa prostora ex-Yu, objašnjava za Radio Jadran direktor marketinga i prodaje, Nikola Mračević.

"Sezona je krenula u aprilu tradicionalno, dolaskom Norvežana, s obzirom da je to najpogodniji period za terapije i rehabilitaciju. U objektu II faze bolja je popunjenost, a vratio nam se ponovo veliki broj pacijenata sa prostora bivše SFRJ. Sve je to zahvaljujući takozvanoj Eks-Ju ponudi. U cijenu je uračunato pet terapija, pun pansion i ljekarski pregled. I ostali programi odvijaju se po ugovorenim terminima. U avgustu se vraćaju Holanđani, Šveđani, do polovine oktobra", naveo je Mračević.

Odluka menadžmenta da snizi cijene u sezoni, bila je dobar potez i dala rezultate, s obzirom da ljeto nije najpodesnije sa terapije.

"Privukli smo mnoge sportske ekipe, ali i ekipe i grupe koje ostaju od noći do 4. Imamo i grupe Grka i Koreanaca. Zahvaljujući Filmskom festivalu Institut će imati maksimalnu popunjenost do 8. avgusta", kaže Mračević.

S obzirom na aktuelnu političku situaciju u Rusiji, Institut i ove godine bilježi manji broj ruskih turista, ali to je nadomješteno dolaskom gostiju sa drugih tržišta, i takav trend trebalo bi da se zadrži do zatvaranja II faze, krajem oktobra:

"Posljednja, šesta grupa od 130 Norvežana odlazi 10. Oktobra, a mi ćemo tradicionalno biti otvoreni do kraja tog mjeseca", naveo je Mračević.

Dobru posjećenost bilježi i vila Galeb, gdje se 4 puta sedmično obavljaju organizovani obilasci, a interesovanje svakodnevno raste, što je posljedica dobre promocije.

U Institutu je nešto više od 700 stalno i sezonski zasposlenih radnika. Mračević kaže da ima problema zbog dotrajalosti opreme i objekata, ali medicinsko i nemedicinsko osoblje u svim anketama tradicionalno dobija najbolje ocjene i predstavlja neprocijenljiv kapital Instituta.

Radio Jadran

Portal Analitika