Društvo

MUP: Od službenika se očekuje profesionalan odnos tokom izbornog procesa

Ministarstvo unutrašnjih poslova s ciljem obezbjeđivanja uslova za održavanje fer i slobodnih izbora traži maksimalnu profesionalnost u radu svakog službenika MUP-a – Uprave policije.
MUP: Od službenika se očekuje profesionalan odnos tokom izbornog procesa
Portal AnalitikaIzvor

Ministar unutrašnjih poslova Goran Danilović je u petak, 29. jula, održao sastanak sa načelnicima centara bezbjednosti, načelnicima regionalnih centara granične policije, komandantom Posebne jedinice policije i zamjenikom komandanta Specijalne antiterorističke jedinice.

Na sastanku je saopšteno da se od policijskih službenika očekuje maksimalno profesionalan odnos tokom izbornog procesa, na sam dan glasanja i posle njega. Bilo kakvo neprofesinalno postupanje, politička aktivnost unutar službe, zloupotreba državnih resursa u stranačke i bilo koje druge svrhe, biće momentalno procesuirani i najstrože sankcionisani, a o svemu javnost detaljno informisana.

Posebnu odgovornost za profesionalan rad službi imaju starješine organa – rukovodioci organizacionih jedinica. Od policijskih načelnika i komandanata se očekuje da obezbijede da u narednom, politički osjetljivom periodu, službe kojima su na čelu budu istinski servis građana i države.

Iz kabineta Ministra unutrašnjih poslova je naloženo da se sa zaključcima sastanka sa policijskim starješinama na odgovarajući način upoznaju svi zaposleni u Upravi policije.

Na sastanku su razmotrena i ostala pitanja vezana za rad centara bezbjednosti, sektora granične službe, Posebne i Specijalne antiterorističke jedinice.

Odgovarajući na interesovanje starješina ministar Danilović je obećao dalje kadrovsko jačanje i tehničko opremanje službe.

Portal Analitika