Košarka

Đorđević novi trener Bajerna!

Selektor Srbije Aleksandar Đorđević zvanično je postao trener minhenskog Bajerna! Đorđević je sa bavarskim klubom potpisao dvogodišnji ugovor, a predvodiće ga u Eurokupu sljedeće sezone.
Đorđević novi trener Bajerna!
Portal AnalitikaIzvor

Bivši plejmejker je prošle sezone vodio grčki Panatinaikos, koji ga je otpuštio u aprilu nakon što nije uspio da izbori Fajnal-for Eurolige.

"Drago mi je što sam postao dio Bajernove organizacije. Srećan sam što ću nastaviti rad Svetislava Pešića s kojim sam dugo sarađivao i bio kapiten juniorske reprezentacije čiji je bio selektor. On mi je uvijek bio uzor i učitelj. Svjestan sam ozbiljnosti projekta u Minhenu. Zadovoljan sam i timom, Marko (Pešić) je uradio sjajan posao. Potrebna su nam još dvojica igrača, tada ćemo biti kompletni i moći da se borimo za titule", rekao je Đorđević. 

Kao trener je vodio i dva italijanska kluba, Olimpiju Milano (Emporio Armani) i Beneton Trevizo. Bajern je ovog ljeta već doveo nekoliko pojačanja, stigli su srpski krilni košarkaš Vladimir Lučić, te Danilo Bartel i Ludvig Hakanson. 

Bavarci će u Eurokupu igrati u Grupi C sa ekipama Budućnosti, MZT-a, Mursije, Unikahe i Zenita.

Portal Analitika