Kultura

Božo Vrećo odustao od uloge Koštane

Producenti pozorišne predstave “Koštana”saopštili su da je bosanskohercegovački umjetnik Božo Vrećo samovoljno i neprofesionalno napustio projekat “Koštana” i time grubo prekršio, po više članova prihvaćeni i potpisani ugovor, norme etike i profesionalizma.
Božo Vrećo odustao od uloge Koštane
Portal AnalitikaIzvor

- Svojim djelovanjem Božo Vrećo je ugrozio rad i trud svih angažovanih profesionilaca u predstavi “Koštana” i doveo u pitanje realizaciju projekta. Protiv Boža Vreća produkcija će pred nadležnim organima podnijeti prijave zbog nanijete štete cjelokupnoj produkciji i tražiti zaštitu autorskih i srodnih prava svih angažovanih pojedinaca – navodi se u saopštenju koje zajednički potpisuju Centar za kulturu Tivat, Srpsko narodno pozorište Novi Sad i Studentski kulturni centar Novi Sad.

Producenti predstave poručuju da će, uprkos svim okolnostima i neprofesionalnom ponašanju Boža Vreća, te ugrožavanju planiranih premijera u Tivtu i Novom Sadu i ostalih potvrđenih repriznih izvođenja predstave, producentski tim u saradnji sa kreativnim timom obezbjediti potrebne uslove za realizaciju premijere.

Portal Analitika