Crna hronika

Odgođeno ročište: Marović nije došao zbog zdravstvenih problema

Ročište u Višem sudu na kojem je trebalo da bude razmatran jedan od dva sporazuma o priznanju krivice Svetozara Marovića, odgođeno je za 1. septembar.
Odgođeno ročište: Marović nije došao zbog zdravstvenih problema
Portal AnalitikaIzvor

Kako je saopštio njegov branilac, advokat Zdravko Begović, Marović nije mogao da prisustvuje zbog zdravstvenih problema.

Nagodbu koju je Marović potpisao sa specijalnim tužiocem trebalo je da razmatra predsjednik suda Boris Savić. Marović je, osim tog, potpisao još jedan sporazum, koji je planirano da sudija Dragoje Jović razmatra 8. septembra.

Nagodbama koje je Svetozar Marović još 17. maja potpisao sa Tužilaštvom predviđeno je da provede 50 mjeseci u zatvoru i plati 100.000 eura na ime kazne zbog namještanja poslova određenim kompanijama prilikom ugovaranja gradnje Donjeg bulevara u Budvi, puta u selu Krapina, gradnje kolektora u Bečićima, kao i za slučajeve „Properti investment“, „Kopirajt“, ,,Prijevor“, ,,Jaz i TQ Plaza“.

Tužilaštvo ga tereti da je na čelu kriminalne grupe, ali da nije stekao novčanu korist. Kao šefa kriminalne organizacije označili su ga svjedoci saradnici Rajko Kuljača, Igor Trnski i Mirko Latinović.

Antena M 

Portal Analitika