Društvo

Specijalnom odjeljenju fali sedam policajaca, sprovode četiri istrage visoke korupcije

Specijalnom policijskom odjeljenju, koje po nalozima Specijalnog državnog tužilaštva vrši poslove istraga u odnosu na krivična djela organizovanog kriminala, terorizma i ratnih zločina, visoke korupcije i pranja novca, fali sedam policajaca, navodi se u Izvještaju o realizaciji akcionog plana za 24. pregovaračko poglavlje, koji je Vlada dostavila Briselu.
Specijalnom odjeljenju fali sedam policajaca, sprovode četiri istrage visoke korupcije
Portal AnalitikaIzvor

Ovo odjeljenje, prema dokumentu dostavljenom Portalu Analitika, trenutno vodi četiri kriminialistička istraživanja. Šef ovog policijskog  tijela je Dragan Radonjić.

“Specijalno policijsko odjeljenje je formirano drugog marta 2016. Izabran je rukovodilac Specijalnog policijskog odjeljenja. Dana 29.aprila donijeta je sistematizacija koja predviđa 20 radnih mjesta za policijske službenike. Do sada je popunjeno 13 mjesta”, piše u dokumentu.

Formiranjem Specijalnog policijskog odjeljenja u Upravi policije, koje po nalozima Specijalnog državnog tužilaštva vrši poslove istraga u odnosu na krivična djela organizovanog kriminala, terorizma i ratnih zločina, visoke korupcije i pranja novca, stvoreni su organizacioni preduslovi za efikasniji rad i saradnju sa Specijalnim tužilaštvom u borbi protiv najtežih pojavnih oblika kriminala.

U dokumentu se navodi da je ukupno pokrenuto osam istraga, a da Specijalno policijsko odjeljenje sprovodi četiri kriminalistička istraživanja u odnosu na krivična djela visoke korupcije i organizovanog kriminala. U dokumentu nije navedeno o kojim, konkretno, je slučajevima riječ.

“Po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva, Specijalno policijsko odjeljenje postupa u 70 predmeta visoke korupcije”, zaključuje se u dokumentu.

P.Z.

 

Portal Analitika