Turizam

Radak Kukavičić: Očekujemo bolju sezonu od rekordne 2015.

Direktorica Nacionalne turističke organizacije NTO Željka Radak Kukavičić kaže da će prema svim dosadašnjim pokazateljima ova sezona biti uspješnija od prethodne, rekordne 2015.
Radak Kukavičić: Očekujemo bolju sezonu od rekordne 2015.
Portal AnalitikaIzvor

Direktorica NTO Željka Radak Kukavičić je u intervjuu za portal Antena M istakla da je i u junu, baš kao i u julu, posjeta bila bolja od prethodne.

“Zaista je uvjek izazov da obarate rekorde i da ostvarujete veći promet u odnosu na takvu turističku sezonu. Imajući u vidu da naša hotelsko turistička privreda kaže da se očekuje izuzetna posjeta onda očekujemo da za neki procenat bude bolja od rekordne 2015.”, rekla je ona.

Kaže da na osnovu informacija koje dobija od turističke privrede i lokalnih turističkih organizacija, u pogledu broja posjeta i noćenja tokom jula, može saopštiti da će za nekoliko procenata sezona biti uspješnija tokom jula.

”Kada je u pitanju jun, Monstat je objavio zvanične podatke prema kojima je Crnu Goru posjetilo 3,3 odsto više turista koji su ostvarili 4,4 odsto više noćenja. Dakle podaci, oni sa kojima mi radimo, pokazuju blagi trend rasta. Sudeći po tome mi očekujemo da na kraju ova godina u turizmu, bude uspješnija od rekordne 2015,” saopštila je Kukavičić.

Radak kaže da je struktura gostiju raznovrsna.

“Kada govorimo o špicu turističke sezone, poznato je da dolaze najviše gosti iz regiona, dominantno iz Srbije. Ima gosti iz Rusije, Italije, Poljske ali u pogledu strukture u špicu ih je naviše iz regiona dok traju raspusti i odmori", dodala je ona.

Najposjećenija je i dalje Budva kaže Kukavičić.

“Kada se posmatra zvanična struktura onda je naviše posjeta Budvi. To ne čudi jer najviše hotela i ima u tom gradu, preko 17. Zatim dolaze Herceg Novi, Bar, Tivat, Kotor, a na sjeveru su to Kolašin i Žabljak tradicionalno", kaže Kukavićić.

Ona je istakla da je prošlogodišnja turistička sezona 2015. bila rekordna i po posjetama i po prihodima.

To je rezultat rada i napora turističke privrede u Crnoj Gori.

“Prema podacima kol centra najveći problem je buka, popunjenost plaža i neizdavanje računa. To su problem koji prate sezonu ali nadležni nastoje da sve to svedu na manju mjeru prvo preventivno, a zatim represivno,” zaključila je Radak Kukavičić.

antena m

Portal Analitika