Region

Potjera za ubicama: Ko je izrešetao vlasnika kafića "Piazza del Caffe"

Aleksandar Stamenković (44) ubijen je juče ujutru na samo sedamdesetak metara od svog kafića "Piazza del Caffe" u beogradskom naselju Belvil.
Potjera za  ubicama: Ko je izrešetao vlasnika kafića "Piazza del Caffe"
Portal AnalitikaIzvor

Stamenković, inače Nišlija, ranije je hapšen zbog trgovine drogom i nanošenja teških povreda, i vjeruje se da su upravo poslovi sa one strane zakona motiv njegove likvidacije.

- Posljednjih godina imao je legalni biznis sa kafom i kafićima. Ali nesumnjivo je da je ranije imao veze sa drogom, pa je moguće da su ga neraščišćeni računi koštali života. Iako vjerujemo da je ubijen u borbi za prevlast nad tim tržištem, detaljno će se pročešljati njegov život, svi kontakti, poslovni i privatni, kome se i zbog čega zamjerio - napominje sagovornik "Blica" blizak istrazi i dodaje da će operativci razgovarati sa svim ljudima iz Stamenkovićeve prošlosti, jer se vjeruje da neko od njih zna sa kim je bio u zavadi i zbog čega.

Zasad se pretpostavlja da su ubice na motoru pratile Stamenkovića od njegovog stana do kafića u naselju Belvil. Kada se, oko 9.45 ujutru, iza zgrade poznate kao "Ljubičica", dovezao crvenim "rendž roverom", Stamenković je izašao iz vozila, a u rukama je nosio kesu voća, vjerovatno za svoj kafić.

Krenuo je ka kafiću, ali kada je počeo da se penje uz stepenice, iza njega se stvorio motor na kome su bila dvojica muškaraca obučena u crnu garderobu, i sa kacigama. Ubica, koji je sjedio iza motocikliste, sišao je sa motora, izvukao automatsko oružje i ispalio nekoliko hitaca u pravcu Stamenkovića.

- Stamenković je pokušao da pobjegne, ispala mu je kesa sa voćem, ali posle kraće pauze ubica je nastavio da puca u njega. Pogodio ga je sa nekoliko metaka u tijelo. Pao je ispred platoa kod "Berlin bara", a ubica je prišao i "ovjerio" ga hicem u desnu sljepoočnicu - priča očevidac.(Blic)

Portal Analitika