Crna hronika

Svetozar Marović danas u sudnici

Ročište na kojem će se razmatrati jedan od dva sporazuma o priznanju krivice, kojim je bivši visoki funkcioner Demokratske partije socijalista Svetozar Marović priznao da je bio glavni vinovnik malverzacija u nekoliko budvanskih slučajeva, održaće se danas u Višem sudu.
Svetozar Marović danas u sudnici
Portal AnalitikaIzvor

Nagodbu koju je Marović potpisao sa specijalnim tužiocem razmatraće predsjednik ovog suda Boris Savić. Marović je, osim ovog, potpisao još jedan sporazum, koji će sudija Dragoje Jović razmatrati 8. septembra. 

Nagodbama koje je Svetozar Marović  još 17. maja potpisao sa Tužilaštvom predviđeno je da provede 50 mjeseci u zatvoru i plati 100.000 eura na ime kazne zbog namještanja poslova određenim kompanijama prilikom ugovaranja gradnje Donjeg bulevara u Budvi, puta u selu Krapina, gradnje kolektora u Bečićima, kao i za slučajeve „Properti investment“,  „Kopirajt“, ,,Prijevor“, ,,Jaz i TQ Plaza“. Tužilaštvo ga tereti da je na čelu kriminalne grupe, ali da nije stekao novčanu korist. Kao šefa kriminalne organizacije označili su ga svjedoci saradnici Rajko Kuljača, Igor Trnski  i Mirko Latinović.

Izvor: pobjeda

Portal Analitika