Svijet

Otkrivena luksuzna ćelija narko bosa

Policija u Paragvaju upala je u zatvorsku ćeliju jednog narko bosa i zatekla luksuzne prostorije, poslije čega je pokrenuta istraga o tome koji mu je zvaničnik to omogućio.
Otkrivena luksuzna ćelija narko bosa
Portal AnalitikaIzvor

U trosobnoj ćeliji otkriveni su konferencijski prostor, televizor s ravnim ekranom, biblioteka i kuhinja, prenio je Bi-Bi-Si (BBC). Unutrašnjost ćelije koju je koristio brazilski narko bos Žarvis Ćimenes Pavao, sada je uništena, javili su paragvajski mediji.

Policija je saznala da je Pavao planirao da eksplozivom napravi rupu u zidu i pobjegne iz zatvora. BBC navodi da je Brazilac trebalo da izdržava zatvorsku kaznu do sljedeće godine, a da bi poslije toga vjerovatno bio izručen u Brazil. On je sada prebačen u poseban objekat, daleko od njegove luksuzne ćelije u Takumbu, u blizini glavnog grada Paragvaja, Asunsiona.

Zatvorenici u Takumbu rekli su agenciji Frans pres da ko god je htio da boravi u luksuznoj ćeliji morao je da plati Pavau naknadu od 5.000 dolara, kao i nedjeljnu kiriju od 600 dolara.

"On je bio najvoljeniji čovjek u tom zatvoru", rekao je zatvorenik Antonio Gonzales agenciji AFP. Ćelija je takodje imala klima uređaj, udoban namještaj, sopstveno kupatilo i DVD kolekciju. Medju izdanjima u DVD kolekciji bila je TV serija o životu najvećeg kolumbijskog krijumčara droge Pabla Eskobara. Eskobaru koji je ubijen 1993. godine, u dogovoru s kolumbijskim vlastima bilo je dopušteno da dizajnira svoj zatvor, podsjeća BBC.

Portal Analitika