Abiznis

Pozitivna: Nema legalizacije divlje gradnje u nacionalnim parkovima

Poslanici Pozitivne su podnijeli amandman kojim se štiti prostor nacionalnih parkova i ne dozvoljava da divlja gradnja u nacionalnim parkovima bude legalizovana. 
Iz Pozitivne smatraju da objekti koji su izgrađeni na prostoru nacionalnih parkova, ne mogu biti legalizovani već moraju biti uklonjeni.
Pozitivna: Nema legalizacije divlje gradnje u nacionalnim parkovima
Portal AnalitikaIzvor

"Amandmanom Pozitivne Crne Gore nelegalni objekti u nacionalnim parkovima neće biti obuhvaćeni zakonom o legalizaciji neformalnih objekata. Na taj način se čuva prostor i ambijentalna cjelina nacionalnih parkova kao opšte dobro svih, a u isto vrijeme se šalje snažna poruka svim eventulanim budućim graditeljima na crno, da je država odlučna da sačuva prostor nacionalnih parkova. Nacionalni parkovi su predjeli posebne ljepote i značajnih i rijetkih prirodnih pojava. Oni čine ekološku i geografsku cjelinu koja se posebnim zakonom izdvaja i štiti", navodi se u saopštenju Pozitivne

Država je, kako su zaključili iz ove partije, bila u obavezi da štiti i zaštiti prostor nacionalnih parkova, koji su ne malim dijelom devastirani gradnjom nelegalnih objekata u prethodnih nekoliko decenija.

Portal Analitika

Komentari (2)

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.
G Guest_56463
31.07.2016. 21:53

Valjda gradnja nije divlja vise ili manje. Nelegalna gradnja nebi trebala da ima gradaciju.

2
0
I Ilija
31.07.2016. 17:43

Vratite mi glas. Prevarili ste me. Jedno ste nam obećavali a drugo radite! Vratite nam glasove!!!

4
0