Politika

Poslanici više troše na telefon nego na gorivo

Poslanici Skupštine Crne Gore su na korišćenje službenih mobilnih telefona ove godine potrošili 30.912 eura, dok im je za gorivo plaćeno 22.339 eura.
Poslanici više troše na telefon nego na gorivo
Portal AnalitikaIzvor

Kako je saopšteno Pobjedi iz Odjeljenja za odnose s javnošću i protokol crnogorskog parlamenta, za korišćenje mobilnog telefona u službene svrhe Skupština plaća iznos računa za tekući mjesec predsjedniku i potpredsjedniku Skupštine Crne Gore, a poslaniku iznos računa do 100 eura mjesečno.

 - Na troškove službenih mobilnih telefona poslanika utrošeno je 30.912 eura (za period od 1. decembra 2015. godine do 31. maja 2016. godine) - naveli su iz parlamenta.

Predsjednik Skupštine Darko Pajović nedavno je najavio racionalizaciju troškova, obećavajući da će pokušati da smanji mjesečne troškove poslanika za mobilne telefone sa 100 na 50 eura.

Vozila

Pravo na korišćenje službenog automobila u Skupštini Crne Gore, kako nam je objašnjeno, imaju predsjednik Darko Pajović i potpredsjednici parlamenta (Milutin Simović, Suljo Mustafić i Branko Radulović), predsjednici radnih tijela, šefovi poslaničkih klubova, generalni sekretar Skupštine i njegov zamjenik, službenici koji su zaduženi vozilom.

Iz službe za odnose s javnošću dodaju i da pravo na korišćenje službenih kola imaji i drugi funkcioneri i zaposleni u službi Skupštine, koji imaju položen vozački ispit odgovarajuće kategorije, i to u izuzetnim slučajevima, po nalogu generalnog sekretara ili lica koje on ovlasti.

- Troškovi goriva u toku 2016. godine iznose 22.339 eura (za period od 1. decembra 2015. godine do 1. jula 2016. godine) - saopštili su iz Skupštine.

Kada su u pitanju plate poslanika, one su u ovoj godini uvećane zbog donošenja Zakona o zaradama u javnom sektoru. Njihove zarade, shodno ovom zakonu, povećane su do 400 eura, tako da pojedini primaju i više od 2.000 eura mjesečno.

(Opširnije čitajte u današnjoj Pobjedi)

Foto: skupstina.me

Portal Analitika