Društvo

Noćna vožnja kroz Podgoricu: Svjetlo preduslov za bezbjednu vožnju bicikla po mraku

Više od 300 biciklista i biciklistkinja učestvovalo je na promotivnoj biciklitičkoj vožnji pod sloganom „Light Up My Bike“, koju su sinoć od 21 čas organizovali udruženje Biciklo.me u saradji sa NVO Green Home, te prodavnicama Bajkeraj i Tempo.
Noćna vožnja kroz Podgoricu: Svjetlo preduslov za bezbjednu vožnju bicikla po mraku
Portal AnalitikaIzvor

- Cilj biciklističke vožnje je da se podigne svijest biciklista o važnosti posjedovanja svjetala na dvotočkašima. Svjetla na biciklu, kako naprijed, tako i pozadi, preduslov su za bezbjednu vožnju po mraku, kada je saobraćaj i najopasniji. Prije same vožnje, svi biciklisti koji nisu imali propisano osvijetljenje mogli su po sniženim cijenama da obezbijede svjetla, fluorescentne prsluke i ostalu opremu na štandovima na Trgu nezavisnosti - navodi se u saopštenju organizatora.

3007bikeUčesnici su vozili od Trga nezavisnosti Ulicom slobode u pravcu brda Gorica, zatim u Bulevar Ivana Crnojevića, Ulicu Vaka Đurovića, preko Vezirovog mosta, pa ulicama serdara Jola Piletića, Jovana Tomaševića i Ivana Milutinovića uz Moraču, preko mosta Union Bulevarom crnogorskih serdara, Ulicom Kralja Nikole, te Ulicom slobode do Trga nezavisnosti, gdje se vožnja i završila.

Na početku ovog događaja Biciklo.me i NVO Green Home podijelili su nagrade za najboljih pet fotografija sa osvijetljenim biciklima koje su mogli slati na Facebook stranicu ovog udruženja do 28. jula u ponoć. Nakon vožnje, biciklisti i biciklistkinje su mogli da se odmore i zabave uz muziku koju je puštao DJ Krcko.

Portal Analitika