Fudbal

Za kraj paklene kupovine - Aksel Vitsel!

Gotovo je izvjesno da će se Juventusov bombastični prijelazni rok završiti još jednom kupovinom, a poslije detaljne analize odnosa cijene i kvaliteta, tačnije dostupnosti na tržištu prvi operativac Bjankonera Bepe Marota izabrao je upravo belgijskog vezistu Akesla Vitsela.
Za kraj paklene kupovine - Aksel Vitsel!
Portal AnalitikaIzvor

A u redovima italijanskog šampiona su izabrali nasljednika iz najuže konkurencije. Aksel Vitsel je stao ispred Nemanje Matića i Bleza Matuidija, iako su obojica donedavno važili kao prve opcije.

Međutim, Juventus je naišao na dvije velike prepreke koje su dobro uticale na ovakav rasplet. Naime, Čelsijev menadžer Antonio Konte obilježio je Matića kao vrlo važnog igrača u sistemu i jednog od onih koji nisu na prodaju što praktično znači da bi i Real, koji se pominje kao najnoviji kupac srpskog reprezentativca, imao gotovo nedostižan cilj. 

Sa Blezom Matuidijem je situacija malo drugačija. Novi trener PSŽ Unaj Emeri nedavno je poručio Matuidiiju da je slobodan sa izborom nove sredine nakon što je na Park prinčeva stigao Gžegož Krihovjak, ali je Juventusu cifra od 40.000.000 eura - prevelika! Posebno sada kada je izdvojen rekordan novac za kupovinu Gonzala Iguaina. 

Zbog toga je u prvi plan i izletio Vitsel, koji je već odbio pozive Rome i Napolija, ali Juventus čeka kao ozebao sunce. Naravno, sve zavisi od toga da li će Pogba otići.

Problematika u potencijalnom transferu belgijskog sidraša jeste to što Zenit traži bar 25.000.000 eura, a Juve ne planira da plati više od 18.000.000. Opet, iz finansijskih razloga. 

Ali, i Vitsel i Zenit, a posebno Juve, nadaju se pozitivnom ishodu pregovora. Jer, igraču je potreban novi izazov, Zenit ne želi fudbalera koji glavom više nije na istom mjestu, dok bi Juventus prekrižio sve stavke na šoping listi i tako kompletirao jedan od najjačih prelaznih rokova u klupskoj istoriji.

MOzzartsport.com

Portal Analitika