Zanimljivosti

Da, roditelji su počeli djeci da daju imena Pokemona...

Priznajte: znali ste da će se ovako nešto prije ili kasnije desiti. Povodljivi roditelji koji obožavaju Pokemone konačno su poklekli pod pritiskom i svoju novorođenu djecu počeli da nazivaju imenima popularnih džepnih čudovišta.
Da, roditelji su počeli djeci da daju imena Pokemona...
Portal AnalitikaIzvor

Pokemon Go nikads nije bio popularniji. Igra je do danas širom svijeta skinuta više od 75 miliona puta. Uoči opšte histerije počele su da se dešavaju stvari zbog kojih će mnogi zažaliti. Pod ovim ne mislimo na vožnju automobilom i igranje Pokemona Go u isto vrijeme već nazivanja djece imenima iz popularne igre.

Imena Eevee, Roselia i Onyx sve su popularnija. Roditelji takođe sve češće biraju imena poput Star, Ivy i Shay koja su, podsjećamo, reference na Pokemone Starmie, Ivysaura i Shaymina. I, da, sve više malih Amerikanaca u posljednje vrijeme dobija ime po glavnom liku sage o Pokemonima - Ashu.

Stranica BabyCenter takođe ističe kako jako puno mama-posjetilaca igra Pokemon Go. Čak više od pedeset odsto ispitanih.

- Roditelji uvijek pri izboru imena djeteta traže izvore u pop kulturi. Ovih dana je vruća tema Pokemon Go. Postoji šansa da entuzijazam roditelja za igrom uzrokuje novi trend u imenima - izjavila je izvršna urednica BabyCenter-a Linda Marej.

Kao sada s Pokemon Go, tako je prije dvije godine ista priča bila s imenom Anakin (Skajvoker). Da, roditelji su jedno vrijeme djecu nazivali i Mac i Siri.

Na koji god način ovo okrenuli, očigledno će mali Snorlax ili Jigglypuff jednog dana vjerovatno popunjavati zahtjev za izmjenu imena.

Izvor i foto: Tportal.hr/D.R./Reuters

Portal Analitika