Novi proizvodi

Autori Pokemona počeli da uklanjanju lokacije sa mape

Kreatori igre "Pokemon Go" saopštili su da rade na uklanjanju lokacija za koje su podneseni zahtjevi da budu uklonjene sa mape te igre za "pametne" telefone.
Autori Pokemona počeli da uklanjanju lokacije sa mape
Portal AnalitikaIzvor

Džej Si Smit, direktor marketinga kompanije Niantik, koja je autor igre, rekao je u ovonedjeljnom intervjuu da se "Pokemon Go" unapređuje da bi bio zanimljiv korisnicima, ali i da poštuje stvarni svijet.

"Kada je nešto zaista popularno, sa tim se mora postupati tako da svi korisnici budu bezbjedni i da se ponašaju s poštovanjem", rekao je Smit. On je dodao da je igra za samo dvije nedjelje od objaljivanja privukla veliku pažnju i da "nije lako predvidjeti na koji sve način može pogoditi svijet".

 "Pokemon Go" daje virtuelne nagrade igračima koji u potrazi za "Pokemonima" sami ili u grupama odu na stvarne lokacije u svojoj okolini, ali su vlasti na nekima od njih, među kojima su i Memorijalni park u Hirošimi i Nacionalno groblje u Arlingtonu, kao i nekadašnji nacistički logor Aušvic, tražile da ta mjesta budu uklonjena sa mape igra. Igra je lansirana 6. jula i od tada je na samom vrhu liste najčešće preuzimanih sadržaja, ali su mnogi korisnici tokom "lova na Pokemone" povrijeđeni, ili im je igra odvratila pažnju tokom vožnje.

Smit je potvrdio da kompanija radi na tome da "Pokemon Go" i dalje privlači ljubitelje, ali i da poštuje institucije koje su njome pogođene, mada nije precizirao rok kada će doći do promjena.

Iako kompanija "Niantik" nudi mogućnost zahtjeva za izuzimanje lokacija sa mape, automatsko postupanje nije garantovano.

Neke lokacije već su uklonjene s mape igre, među njima i Američki memorijalni muzej holokausta.

(Nezavisne, novosti)

Portal Analitika