Protokol

Milić: Izbori moraju donijeti promjene

Izbori moraju donijeti neophodne promjene koje će zaustaviti izborne mahinacije i prevare, političko zapošljavanje, kao i donošenje nezakonitih i štetnih odluka sa negativnim posljedicama za sve građane Crne Gore, kazao je predsjednik Socijalističke narodne partije Srđan Milić, tokom današnjeg razgovara je sa novoimenovanom šeficom političko-ekonomskog Odjeljenja u Ambasadi Sjedinjenih Američkih Država u Crnoj Gori Lesli Freriksen.
Milić: Izbori moraju donijeti promjene
Portal AnalitikaIzvor

Milić je ocijenio da tih promjena ne može biti bez SNP-a kao nezaobilaznog političkog faktora, a kroz rad aktivista na terenu, rukovodstva partije, Kluba poslanika, kao i klubova odbornika naše partije učinićemo sve da na parlamentarnim izborima dođemo do najboljeg mogućeg rezultata, što će omogućiti da SNP bude odlučujući faktor formiranja buduće vlasti.

On je istakao da današnji susret predstavlja nastavak kontinuiranog političkog dijaloga SNP-a i diplomatskih predstavnika SAD-a.

Sagovornici su razmotrili aktuelnu političko-ekonomsku situaciju, sa posebnim osvrtom na predstojeće parlamentarne izbore u oktobru i dosadašnji efekat Vlade izbornog povjerenja.

Milić je upoznao Freriksen sa aktivnostima predstavnika SNP-a u novoobrazovanom Koordinacionom tijelu za praćenje implementacije izbornog procesa, koji za cilj ima podizanje povjerenja i stvaranja preduslova za održavanje slobodnih i fer izbora, naročito sa aspekta sređivanja stanja, nedostataka i kontrole u vođenju biračkih spiskova, u čemu maksimalni doprinos daju članovi iz SNP-a.

-Milić je, takođe, upoznao šeficu Političko-ekonomske sekcije američke Ambasade sa dosadašnjim radom SNP-a na terenu, kao i sjednica opštinskih odbora sa članovima izbornih savjeta i biračkih odbora naše Partije, koji se ovih dana održavaju širom Crne Gore. Na tim sastancima SNP-a utvrđuju se planovi prioritetnih aktivnosti koje je neophodno realizovati u svim opštinama u susret parlamentarnim izborima najavljenim za 16. oktobar- saopšteno je sa sastanka. 

Portal Analitika