NATO

Drobnič - Šarkić: EU će nastaviti da podržava napore Crne Gore ka spoljnopolitičkim ciljevima

Državni sekretar Bojan Šrkić primio je danas u oproštajnu posjetu šefa Delegacije Evropske unije u Crnoj Gori, Mitju Drobniča, saopšteno je iz Ministarstva odbrane.
Drobnič - Šarkić: EU će nastaviti da podržava napore Crne Gore ka spoljnopolitičkim ciljevima
Portal AnalitikaIzvor

Šarkić se, kako se navodi, zahvalio ambasadoru Drobniču na doprinosu i ličnom angažmanu u promociji evropskih i evroatlantskih integracija Crne Gore. 
- On je istakao da je Crna Gora ostvarila značajan napredak u domenu evroatlantskih integracija u proteklih 10 godina od obnove nezavisnosti, imajući u vidu da je sada u finalnoj fazi priključenja Alijansi. On je naglasio da će Crna Gora, u saradnji sa partnerima, posvećeno nastaviti da unapređuje nacionalni sistem odbrane, kroz kvalitetnu modernizaciju, ulaganje u interoperabilnost jedinica Vojske Crne Gore i konstanto usavršavanje kadra - stoji u saopštenju.
Drobnič je čestitao Šarkiću na uspješnoj realizaciji aktivnosti i obaveza koje su prethodile pozivu za članstvo u NATO, što je rezultiralo učešćem Crne Gore, kao buduće članice Alijanse, na NATO Samitu u Varšavi. On je pohvalio rezultate koje Crna Gora ostvaruje na polju kako evroatlantskih, tako i evropskih integracija.
Drobnič je kazao da naša država daje značajan doprinos regionalnom miru i stabilnosti. On je izrazio uvjerenje da će Evropska unija nastaviti da podržava crnogorske napore u otvarivanju primarnih spoljnopolitičkih ciljeva – članstvo u NATO i EU, te da će Crna Gora nastaviti da ostvaruje značajne napretke na svim poljima.

 

Portal Analitika