Ostalo

Fetel: Glupo je izazivati sudbinu

Za Sebastijana Fetela nema nedoumica! Odluka Formule 1 i čelnika klubova da se odloži uvođenje zaštitne opreme, takozvenog „oreola“ do 2018. godine je pogrešna. Četvorostruki šampion svijeta smatra da je svako odlaganje ovakve zdrave inicijative pogrešno i potencijalno opasno.
Fetel: Glupo je izazivati sudbinu
Portal AnalitikaIzvor

Njemački automobilista se ne slaže sa ovom odlukom pa tvrdi da su svi napori poslije pogibije Žila Bjankija prije dvije godine praktično bezvredni ukoliko se odmah ne primjene u praksi.

"Mislim da bi 90 do 95 odsto vozača glasalo za uvođenje „oreola“. Ne sviđa nam se kako izgleda, ali mislim da ništa nije ne može da opravda smrt. Jasno, znamo kakve su se nesreće dešavale na stazi, i uvijek se trudimo da napredujemo. Sada mislim da smo prvi put u istoriiji naučili lekciju, ali nijesmo se promijenili. Na nama je da spriječimo da se opet dogodi nešto slično. U suprotnom ćemo ispasti glupi i potencijalno tužni", rekao je vozač Ferarija, Sebastijan Fetel i usput dodao kako sve još uvijek nije izgubljeno, jer se odluka može promijeniti. 

Fetelu se pridružio i Aleksandar Vurc, predsjednik unije vozača koji takođe smatra da odluka nije korektna, da je štetna i da ne bi smjelo da se stane zbog glasova koje formira biznis.

"Sačekaćemo da vidimo koji su razlozi za ovu odluku, ali trenutno mi se čini da je situacija da oni misle prvo na posao, pa onda sigurnost. Ova odluka dovodi F1 u neistraženu oblast na nekoliko godina", smatra Aleksandar Vurc.

Portal Analitika