NATO

Novi spot za NATO integracije: Najjeftinija i najsigurnija zaštita

Članstvo u NATO je najjeftinija polisa osiguranja Crne Gore i za članarinu će država plaćati 0,027 odsto budžeta NATO-a, što u ovom momentu iznosi oko 450 hiljada eura.
 Novi spot za NATO integracije: Najjeftinija i najsigurnija zaštita
Portal AnalitikaIzvor

To je poruka drugog animiranog spota na temu evroatlantske integracije Crne Gore iz serijala animacija koje je pripremio Komunikacioni tim Savjeta za članstvo u NATO. 

Nakon animacije koja približava značaj vladavine prava i kompatibilnosti procesa evropske i evroatlantske integracije, animacija koja je objavljena danas na Facebook-u Twitter-u i interent stranici "Sigurna budućnost" daje odgovore na temu troškova članstva. 

Cilj i ove animacije je da na prijemčiv način približiti odgovore na najčešće postavljana pitanja i teme koje interesuju javnost, a posebno mlađu populaciju. 

Animacije obrađuju teme poput značaja vladavine prava i povezanosti procesa evropske i evroatlantske integracije, cijene članstva, ekonomskih koristi od članstava, gradnje vojnih baza i odlaska u misije. 

"Zato druga animacija, objavljena danas, objašnjava da Crna Gora, kao dio velikog sistema, sistema kolektivne odbrane, neće morati da razvija kompletan nacionalni sistem odbrane. Kada bi razvijala i modernizovala kompletan sistem odbrane, Crna Gora se ne bi zaštitila, a izdvajala bi mnogo više novca za odbranu", kaže se u saopštenju Komunikacionog tima Savjeta za članstvo u NATO-u . 

Kako se navodi, danas Crna Gora za odbranu izdvaja 1.7 odsto BDP, a kada postane članica NATO-a, planirano je da se taj iznos kreće do 2.0 odsto BDP. "Ovaj budžet za odbranu nećemo davati nikome, već ga koristiti za modernizaciju naše vojske".

 </p>

Portal Analitika

Komentari (1)

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.
- -
29.07.2016. 14:18

Po meni su jos bitnije one nevojne koristi kao sto su ulazak u drustvo razvijenih zemalja, a to znaci edukacija, nacin razmisljanja u razvijenim drzavama, ucenje jezika, komunikacija sa civilizovanim ljudima, svakako I mogucnost pruzanja usluga NATO iz civilnog sektora. Jasno da znaci armature u drzavnosti Crne Gore, zastita od bilo koje bahate drzave koja pozeli da zbrise drzavnost CG, koja pozeli da napravi region ili guberniju od Crne Gore. Predati dio suverenosti NATO ili EU jeste slijed razvoja ovog kontinenta, slijed 26 ili vise drzava, normalan put civilizovanih zemalja sa skupom jasnih pravila. Idealnog nema ali ima bolje , gore I katastrofalno. U CG se bije bitka izmedju onih koji su za bolje I onih koji ne zele drzavu.

5
0