Crna hronika

TIVAT: Opšta tuča zbog lutajuće stoke, četvoro povrijeđeno

Incident sa lutajućom stokom izazvao je prije dvije večeri tuču u naselju Gradiošnica u kojoj je bilo četvoro povrijeđenih. Do sukoba je došlo jer su goveda bez nadzora ušla u mjesno groblje praveći štetu, kao i na imanju Matijevića iznad izvorišta Grdanj.
TIVAT: Opšta tuča zbog lutajuće stoke, četvoro povrijeđeno
Portal AnalitikaIzvor

Na okupljene mještane Tonka Biskupovića, Tonka Brkana i Marka Jonovića nasrnuli su Ratko i Dejan Luković koji se dovode u vezu sa puštanjem goveda padinama Vrmca. Nakon verbalnog došlo je i do fizičkog sukoba,a pored pesnica u sukobu je korišćeno i kamenje. Ljekarsku pomoć u tivatskoj Hitnoj pomoći zatražilo je četvoro lica, a neki od njih i juče su bili i na hirurškom odjeljenju kotorske bolnice. Intervenisala je tivatska policija, koja je protiv Ratka i Dejana Lukovića po odobrenju osnovnog državnog tužioca iz Kotora, Jovanke Čizmović podnijela krivične prijave zbog ugrožavanja sigurnosti.

Na poziv mještana Gradiošnice odazvao se potpredsjednik opštine Ilija Janković koji je saopštio da je ovaj, posljednji u nizu incidenata sa lutajućom stokom razlog da opština Tivat pokrene proces sistemskog rješavanja ovog problema. On je rekao da će opština Tivat nadoknaditi dio materijalne štete koju su pričinila goveda u Radiošnici. Posljednjih par godina mještani Gornje Lastve, Gradiošnice i Kavča žale se policiji i nadležnima da krda goveda bez nadzora lutaju obroncima Vrmca praveći veliku štetu imanjima stanovnika ovih naselja.

Do kulminacije je došlo kada je mještanin Gornje Lastve usmrtio nekoliko goveda. Problem je bio i tema minule kampanje tokom aprilskih izbora u Tivtu, kada je Tivatska akcija pozvala nadležne da hitno riješe problem ''kako ne bi došlo do teških posljedica''. To je bilo i predmet interesovanja poslanice HGI Ljerke Dragičević koja je u Skupštini Crne Gore postavila i psolaničko pitanje. (Dan)

Portal Analitika