Društvo

Predstavnici Kina Medike u posjeti Kotoru

Juče je u Opštini Kotor priređen prijem za predstavnike Kina Medike - ogranka, bolnice tradicionalne kineske medicine iz grada Chengdu, provincija Sechuan.
Predstavnici Kina Medike u posjeti Kotoru
Ana Popović
Ana PopovićAutorka
Portal AnalitikaIzvor

Delegaciju ljekara iz Kine predvodila je direktorica Kina Medike g-đa Zhang Yali.

Kina Medika je zvanično registrovana u Podgorici 2013. godine kao „Ambulanta interne medicine“ a od 2016. godine je „Specijalistička ambulanta fizijatrije“.

U ime opštine Kotor, sastanku su prisustvovali potpredsjednici Branko Nedović i Tvrtko Crepulja, menadžer Srđan Dragomanović, koordinatorka Kancelarije za međunarodnu saradnju Jelena Stjepčević i savjetnica za međunarodnu saradnju Tijana Vukasović.

Sastanku su takođe prisutvovali predstavnici kotorske JZU Dom zdravlja, direktor Igor Kumburović sa saradnicom Tatijanom Kondanari a ispred bolnice Risan dr Radmila Ognjenović, zamjenica direktora i načelnica neurološkog odjeljenja bolnice Risan kao i dr Kaća Tomčuk, specijalista fizijatrije.

Sastanak je organizovan nakon inicijative ambasadora NR Kine u Crnoj Gori Nj.E. Cui Zhiwei-ja sa ciljem ostvarivanja konkretne saradnje stručnjaka tradicionalne kineske medicine i kotorskih zdravstvenih ustanova.

Delegacije su takođe činili dr Huang, dr tradicionalne kineske medicine i g-đa Qian, magistar akupunkture  koji su u Crnu Goru došli upravo iz kineskog grada Chengdu koji je nedavno uputio inicijativu za uspostavljanje pobratimskih odnosa sa Opštinom Kotor.

Ovo je samo jedan u nizu sastanaka koji će uslijediti sa predstavnicima zdravstvenih ustanova u Kotoru sa ciljem približavanja metoda tradicionalne kineske medicine građanima i posjetiocima Kotora.

Portal Analitika