Politika

BEČIĆ: Ne polažemo račune formalnim i neformalnim centrima moći

Predsjednik Demokratske Crne Gore, Aleksa Bečić, ocijenio je u razgovoru za Pobjedu da je odluka Demokrata o samostalnom nastupu definitivna.
BEČIĆ: Ne polažemo račune formalnim i neformalnim centrima moći
Ana Popović
Ana PopovićAutorka
Portal AnalitikaIzvor

Bečić je dodao da njegova stranka polaže račune samo članovima i simpatizerima, a ne formalnim i neformalnim centrima moći u Crnoj Gori i van nje. - Mislimo svojom glavom, tako da će partijom upravljati isključivo njeni članovi i njeni organi. Od tog principa nećemo odstupiti. Dao sam riječ, a vi provjerite da li će tako i biti - kazao je Bečić.
Na pitanje da li izlazak opozicije u pet, šest kolona rapidno smanjuje njene šanse da ugrozi DPS na predstojećim izborima on je odgovorio:
- Mnogi izborni procesi u prethodnom periodu su pokazali da suština uspjeha opizicije nije u načinu nastupa, kako to neki često u oskudnoj snazi žele predstaviti. Uspjeh opozicije zavisi od toga da li se uvažavamo, poštujemo, dogovaramo, iskreno sarađujemo i težimo ostvarenju zajedničkog cilja. Samostalan nastup, sam po sebi, ima mnogo prednosti iz ugla stvaranja nove vrijednosti i poraza vlasti, posebno kada govorimo o subjektima koji su novi, mladi, čisti, nekompromitovani, infrastrukturno jaki, progresivni, moderni i građanski nastrojeni, kakav je slučaj sa Demokratama. Naravno, onaj subjekt koji nastupi samostalno, a ne uspije preći cenzus i samim tim raspe glasove, u dobroj mjeri pomaže Demokratskoj partiji socijalista. Tako da uspjeh respektabilnih opozicionih snaga ne zavisi od toga da li će na izborima nastupiti samostalno ili koaliciono, već u odgovoru na jednostavno pitanje – Da li će se opozicija baviti opozicijom ili će tri mjeseca pred izbore, u trenucima kada se DPS nalazi u nikad težoj situaciji i unutra, i spolja, konačno svu snagu i energiju usmjeriti upravo ka vlastima, odnosno ključnom konstituentu vlasti koji se izjednačava sa organizovanom kriminalnom grupom, saglasno priznanjima njihovih najodgovornijih funkcionera. Dakle, u Crnoj Gori, bez obzira na broj političkih subjekata i načina njihovog nastupa, birač ima samo dva izbora: ili privatna država Aca i braca, ili prelijepa Crna Gora svih nas i svakog od nas - kazao je Bečić.
Opširnije u Pobjedi...
 

Portal Analitika