Fudbal

Ikardi postaje drugi najplaćeniji igrač Serije A

Fudbalska Italija će vrlo brzo dobiti još jednu zaključenu priču. I to onu u kojoj će Mauro Ikardi postati drugi najplaćeniji igrač Serije A.
Ikardi postaje drugi najplaćeniji igrač Serije A
Portal AnalitikaIzvor

Prema informacijama do kojih su stigli novinari televizije Sport Medijaset, Ikardijeva žena i agent Vanda Nara obavila je cio set razgovora sa predsjednikom Erikom Tohirom i sportskim direktorom Intera Pjerom Auzilijom u utorak i srijedu i navodno uspjela da izboksuje ono što je najviše željela – ostanak izabranika njenog srca u Interu.

Ikardi bi dobio ugovor do 2020. godine i godišnja primanja od 7.000.000 eura, što je za samo 500.000 manje od onoga što će Iguain dobijati u Juventusu. Međutim, Inter je Ikardiju obećao i tri miliona eura od prodaje autorskih prava na njegovo ime.

To je, otrpilike, ono što je i prvi čovjek Napolija Aurelio De Laurentis nudio Ikardiju prije nekoliko dana. Ali, predsjednik Napolija nada se da bi preokret mogao da se dogodi u posljednjem trenutku, pošto je nedavno poslao najnoviju, ujedno i posljednju ponudu od 60.000.000 eura, plus razne bonuse.

Portal Analitika