Abiznis

Ugovor o zakupu Mamule još nije zaključen

Orascom još nije preuzeo u zakup ostrvo Lastavica sa tvrđavom Mamula budući da ugovor još nije stupio na snagu pošto nije zaključen. Počeli su pripremni radovi za najveći hotel u Boki Kotorskoj, prvi od sedam planiranih, u kompleksu Luštica Bay. Za "Promenadu" predviđeno blizu 27 miliona eura.
Ugovor o zakupu Mamule još nije zaključen
Portal AnalitikaIzvor

Projekat vrijedan 1,1 milijardu eura razvija kompanija Luštica development zajednički je poduhvat švajcarskog Orascom development Holdinga (90%) i Vlade CG (10%). Uz projekat Luštica bay, Orascom je investitor koji planira rekonstrukciju ostrva Lastavica sa tvrđavom Mamula, izjavila je za RTCG, PR savjetnica Dragana Bećirović.

“Orascom još nije preuzeo u zakup ostrvo Lastavica, sa tvrđavom Mamula, budući da ugovor još nije stupio na snagu, odnosno nije zaključen. Da bi bio zaključen predstoji, pored ostalog, potpisivanje dva ugovora sa Morskim dobrom. Mi smo, međutim, već ispunili preduslove koji se tiču obezbjeđivanja zemljišta na kopnu za razvoj projekta kao i formiranje kompanije Mamula Montenegro. OHM Mamula Montenegro je formirana prošlog mjeseca u Crnoj Gori”, objasnila je Bećirović.

Orascom je 23. februara prošle godine potpisao Ugovor o dugoročnom, odnosno zakupu na 49 godina ostrva Lastavica sa tvrđavom Mamula na ulazu u Bokokotorski zaliv u čiju rekonstrukciju planira da uloži 15 miliona eura.

"Program izgradnje predviđa rekonstrukciju i konzervaciju tvrđave koja će biti preuređena u boutique hotel sa 23 hotelske sobe, recepcijom, muzejom, restoranom, kafeima, šopom, malim spa centrom, klubom za vodene sportove i privezištem. Projekat mora biti realizovan u roku od 18 mjeseci od dana izdavanja građevinske dozvole", kaže Bećirović.

Kompanija Luštica Development uskoro će potpisati ugovor sa hotelskim brendom pod čijom franšizom će poslovati prvi hotel u kompleksu Luštica Bay, na tivatskom dijelu poluostrva Luštica, najavila je PR savjetnica Dragana Bećirović.

“U pitanju je svjetski luksuzni hotelski brend poznat po osmišljavanju, razvoju i upravljanju ekskluzivnom grupom hotela i odmarališta. Pravila u poslovanju podrazumijevaju da ćemo ime objaviti nakon potpisivanja ugovora, ali sa sigurnošću mogu da kažem biće to prekretnica u razvoju našeg projekta. Počeli su pripremni radovi na izgradnji "Promenada" hotela u Luštica Bay-u, vrijednosti blizu 27 miliona eura. Prve goste očekujemo krajem 2018. godine”.

Hotel "Promenada" imaće 110 ključeva, dva restorana, bar, konferencijiski i poslovni centar, otvoreni bazen, spa i fitnes centar, te prateće objekte. Na spektakularnoj centralnoj poziciji šetališta Luštica Bay marine "Promenada" će čitavom dužinom imati pogled na otvoreno more i biće najveći hotel sa 5 zvjezdica u Boki Kotorskoj.

“Svi radovi u kompleksu realizuju se planiranom dinamikom. Kada je u pitanju marina, tu smo čak i nešto ispred plana. Očekujemo da u martu sljedeće godine priredimo soft otvaranje, a polovinom godine biće stavljen u funkciju nautičkog turizma. Imaće 176 vezova za prihvat brodova i jahti do 35 metara dužine i prva je novoizgrađena marina u Crnoj Gori u posljednjih 15 godina”, dodala je Bećirović.

Ovih dana u kompleksu su završena imenovanja stambenih zgrada, ulica i trgova.

“Koristili smo nazive lokalne flore, odnosno predivnog lokalnog bilja i drveća koje obilježava ne samo Lušticu već i područje Boke Kotorske. Tako imamo blok zgrada “Lipa” i “Maslina”, dok su u izgradnji blokovi “Lavanda” i “Ruzmarin”. Klaster sa vilama u marina naselju je “Ruža”, dok ćemo imati i blokove “Kamelija”, “Magnolija”, “Mimoza”, Ulicu Trašte, Ulicu Kaštela”, zaključila je Bećirović.

Portal Analitika